Mathieu van der Poel tekent megadeal
Mathieu van der Poel op zijn Canyon-fiets - foto: Cor Vos
maandag 18 maart 2024 om 17:01

Mathieu van der Poel tekent megadeal

Materiaalzone Mathieu van der Poel zal ook de komende jaren als ambassadeur optreden van fietsenmerk Canyon. De 29-jarige Nederlander werkt al sinds eind 2017 zijn wedstrijden af op de Duitse fietsen en werd een jaar later als ambassadeur ook hét gezicht van Canyon. Die deal is met maar liefst tien jaar verlengd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck maakt al sinds eind 2017 gebruik van de fietsen van Canyon. Van der Poel ging een jaar later een nog intensievere samenwerking aan met de fietsconstructeur, want sinds 2019 fungeert MVDP als ambassadeur van Canyon. En er komt zeker nog geen einde aan de succesvolle samenwerking: beide partijen gaan namelijk langer met elkaar door.

De lengte van tien jaar maakt het een voor de wielersport ongekend lange samenwerking. Om het contract te tekenen trok MvdP naar Koblenz, waar het hoofdkantoor van Canyon zich bevindt. “Canyon is een ongelooflijke partner geweest. We hebben fietsen ontwikkeld die me hebben geholpen te winnen in de klassiekers, tijdens wereldkampioenschappen en in grote ronden, maar ik ben nog altijd hongerig voor succes. Er zijn meerdere mijlpalen op mijn radar, zoals de Olympische Spelen van Parijs deze zomer”, vertelde hij daar over de samenwerking

Mathieu van der Poel met Canyon-CEO Nicolas de Ros Wallace (r) en investeerder Ian Gallienne (l) – foto: Seb Winter/Canyon

Het succes van de samenwerking door de jaren heen is voor MvdP reden om hem voort te zetten. “In wielrennen, cyclocross en mountainbiken zetten de R&D teams van Canyon alles op alles om fietsen te creëeren waarmee wedstrijden gewonnen kunnen worden en ik ben er trots op dat ik deze innovaties mag aanjagen. We delen dezelfde winnaarsmentaliteit en met dit nieuwe contract liggen onze ambities voor de volgende fase van mijn carrière volledig op één lijn.”

Van der Poel en Canyon kunnen namelijk al terugblikken op een buitengewoon succesvolle samenwerking, met grote triomfen op de weg, in het veld en in het mountainbiken. De renner van Alpecin-Deceuninck won op een Canyon onder meer twee keer de Ronde van Vlaanderen, Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, Strade Bianche, Amstel Gold Race, ritten in de Giro en Tour en wereldtitels op de weg en in het veld.

Ook langere samenwerking met de ploeg
In een tweede contract hebben Alpecin-Deceuninck en Fenix-Deceuninck ook de samenwerking met de Duitse fietsconstructeur verlengd. “Sinds we tekenden met Canyon hebben we een lange termijnvisie om het allereerste multidisciplinaire team te creëren, opgebouwd met de beste en meest getalenteerde renners van hun generatie”, vertellen de gebroeders Roodhooft.

“Dit is alleen haalbaar met de steun van partners die high-performance producten van wereldklasse bouwen en dezelfde honger naar de overwinning delen. Ons nieuwe contract met Canyon is een belangrijke mijlpaal in de toekomstige ontwikkeling van alle getalenteerde rijders die zich bij Alpecin-Deceunink en Fenix-Deceuninck aansluiten”, sluiten ze af.

Artikelen uit de serie ‘De luitenanten van Mathieu’

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.