Mathieu van der Poel toont klasse met nieuwe ritzege en eindwinst in Mayenne
Foto: Nico Vereecken / Photonews
zondag 4 juni 2017 om 16:37

Mathieu van der Poel toont klasse met nieuwe ritzege en eindwinst in Mayenne

Mathieu van der Poel steekt in hoogvorm. Nadat hij gisteren al de tweede etappe van Boucles de la Mayenne met twee vingers in de neus won, wist hij ook de derde en laatste etappe op zijn naam te schrijven. Hij mag daardoor voor het eerst een rittenkoers op profniveau op zijn palmares bijschrijven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Al vroeg in de etappe werd de leiderstrui van Van der Poel aangevallen; Lilian Calmejane en Christophe Riblon demarreerden. De klassementsaanvoerder stuurde zijn ploeg Beobank-Corendon in de achtervolging, waarna de twee Fransen teruggepakt werden. Zes nieuwe vluchters zagen vervolgens hun kans schoon, maar kregen nooit meer dan twee minuten.

Op zes kilometer van de finish volgde een algemene hergroepering, waarna een chaotische slotfase volgde. Aanval na aanval volgde op de leidende positie, maar in de laatste kilometer – die nog ontsierd werd door een valpartij – klaarde Van der Poel zelf de klus. Na een derde (proloog) en een tweede (eerste etappe) plaats, wint de jongste Van der Poel-telg dus de laatste twee ritten.

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2017 09:46
Het verslag van de koers door de ploeg zelf: http://beobank-corendon.be/nl/single-news.php?id=721

David zat in de kopgroep en eindigt toch nog achtste, ook knap.
5 juni 2017 10:04
Off road zijn de leukste en voor een renner met deze klasse het eerlijkste. Hopelijk Sagan ook weer gauw het terrein in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.