Mathieu van der Poel: “Tour of Britain best mogelijke voorbereiding op het WK”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 20 juni 2019 om 10:31

Mathieu van der Poel: “Tour of Britain best mogelijke voorbereiding op het WK”

Mathieu van der Poel denkt dat de Tour of Britain voor hem de beste voorbereiding is op het WK wielrennen op de weg in Yorkshire. De winnaar van de Amstel Gold Race debuteert in september met zijn ploeg Corendon-Circus in de rittenkoers. “Deze koers is voor mij de best mogelijke voorbereiding op het WK”, zegt Van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Toen bekend werd dat Van der Poel zich op het WK op de weg ging focussen, maakte hij ook bekend deel te nemen aan de Tour of Britain. “Ik ben blij dat ik het WK op de weg rij en heb zo de kans om vlak daarvoor de Tour of Britain te leren kennen. Ik ben heel blij dat de organisatie ons team de kans heeft gegeven om deel te nemen”, zegt Van der Poel. “We zullen het routeboek bestuderen om te kijken in welke ritten we voor de winst gaan.”

Sleutelrol
Koersdirecteur Mick Bennett is maar wat blij met de komst van Van der Poel naar zijn wedstrijd. “We zijn verheugd dat Mathieu, zijn ploeg en de Nederlandse bond onze wedstrijd een sleutelrol hebben gegeven in zijn wedstrijdprogramma”, zegt de Brit. “Ik was in extase tijdens zijn zege in de Amstel Gold Race en ik ben blij dat Britse fans zijn talent van dichtbij kunnen zien.”

Voor Mathieu van der Poel is de Tour of Britain (7-14 september) een nieuwe kans om in de voetsporen van vader Adrie te treden. In 1991 wist Adrie namelijk in Leeds de vijfde etappe van de Kellogg’s Tour te winnen, dat was de voorganger van de huidige Tour of Britain.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.