Mathieu van der Poel traint nog 65 kilometer bij na rentree in Druivenkoers
foto: Cor Vos
woensdag 24 augustus 2022 om 17:55

Mathieu van der Poel traint nog 65 kilometer bij na rentree in Druivenkoers

Voor Mathieu van der Poel was de Druivenkoers nog niet genoeg voor vandaag. De Nederlandse kopman van Alpecin-Deceuninck, die in Overijse zijn rentree maakte in competitie, beëindigde de koers als 35ste en besloot na de finish nog eens 65 kilometer bij te gaan trainen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel deed in de Vlaamse eendagskoers niet mee om de overwinning. Hij kreeg ongeveer 55 kilometer voor de finish te maken met een lekke band. MVDP wist nog wel terug te keren in de grote groep, maar besloot daarna om zich in te zetten voor ploegmaat Jasper Philipsen. Die sprintte uiteindelijk naar de vierde plaats, op 13 seconden van de verrassende winnaar Matis Louvel van Arkéa-Samsic. Zelf finishte Van der Poel op 50 seconden van de Franse winnaar.

“Ik wil ook wel weten waar ik sta. Ik heb vooral veel in de fitness gezeten en voor de rest heb ik wel geprobeerd om twee weken wat aan mijn basis te doen. Maar nog niet heel intensief. Dat probeer ik er nu met de koersen in te krijgen”, vertelde Van der Poel voor de finish over zijn rentree in het peloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.