Mathieu van der Poel: “UAE Tour betere aanloop naar mijn klassiekers”
foto: Cor Vos
zondag 3 januari 2021 om 14:24

Mathieu van der Poel: “UAE Tour betere aanloop naar mijn klassiekers”

Mathieu van der Poel heeft bevestigd dat hij zijn wegseizoen begint in de UAE Tour. De Nederlands kampioen laat daardoor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne schieten. “Ik denk dat dat een betere aanloop is richting de klassiekers waarop ik nog net iets meer mijn pijlen richt dan het openingsweekend”, zegt hij tegen Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De UAE Tour vindt plaats van 21-27 februari, een kleine maand na het WK veldrijden in Oostende van eind januari. Daar sluit Van der Poel zijn crosswinter af. Welke wedstrijd de kopman van Alpecin-Fenix na de UAE Tour rijdt, weet hij nog niet. De keuze is tussen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico.

Mocht Van der Poel kiezen voor Parijs-Nice, dan mist hij Strade Bianche. De Italiaanse grindklassieker wordt een dag voor de start van de Franse rittenkoers verreden. “Daar had ik nog niet bij stilgestaan. Ik moet het nog eens allemaal bekijken. Als het gaat, zou ik wel graag de Strade Bianche rijden”, vertelt MVDP. “De rest van mijn programma zal een beetje hetzelfde zijn zoals altijd. Met als hoofddoel de twee monumenten: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Hel zou het hoogtepunt van mijn voorjaar moeten zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.