Mathieu van der Poel: “Uiteindelijk helemaal geen last van mijn knie”
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl (archief)
zondag 19 november 2017 om 16:37

Mathieu van der Poel: “Uiteindelijk helemaal geen last van mijn knie”

In de Deense havenstad Bogense reed Mathieu van der Poel voor de vierde keer dit seizoen naar winst in de Wereldbeker. Hij wist zijn leiding in het wereldbekerklassement met succes te verdedigen, ondanks een kwetsuur aan zijn knie. “Gelukkig had ik er geen last van,” vertelt de Europees Kampioen in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de voorgaande drie wereldbekercrossen gewonnen te hebben, was het doel vandaag een vierde zege te behalen. Van der Poel was daarin succesvol. “Vier op vier zeges, dat is inderdaad heel erg mooi. Vooral omdat ik niet een perfecte week heb gehad. Uiteindelijk merkte ik de afgelopen twee dagen al dat ik geen last zou hebben van die knie”, vertelt de wereldkampioen van 2015. Door een valpartij afgelopen zondag in de Superprestige-veldrit in Asper-Gavere moest hij tot donderdag rust houden.

Vanwege een val tijdens training gisteren leek het nog spannend te worden of hij zonder klachten aan de start kon verschijnen. Uiteindelijk heeft de tuimeling niet voor problemen kunnen zorgen. “Gister na die val was het natuurlijk wel weer wat gevoelig. Ik heb er erg veel geluk mee gehad en uiteindelijk weinig last ondervonden”, legt van der Poel uit.

Van der Poel sloeg zijn slag op het moment dat concurrent Aerts de materiaalpost opzocht. “Ik heb Toon Aerts eigenlijk niet de materiaalpost zien binnendraaien”, vertelt de 22-jarige veldrijder over zijn beslissende aanval. “Het begin van de wedstrijd had ik gewoon even nodig om in mijn ritme te komen. Vooral ook om de goede lijnen te vinden in het parcours”, gaat hij voort. Uiteindelijk had de leider in het Wereldbekerklassement vooral last van een andere tegenstander. “Vanaf het begin stond de zon laag. Ik zou niet zeggen dat het gevaarlijk was maar sommige bochten waren wel moeilijk in te schatten.”

[poll id=”635″]

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
19 november 2017 16:42
En dat is vier!
19 november 2017 16:49
edit wf: betreft een archieffoto

Dat snap ik zelf ook wel.
19 november 2017 19:03
Ook voor deze wedstrijd had Sporza weer geen rechten.
Heeft Sporza voor het jaar 2018 nog rechten behalve de enkele Belgische
wedstrijden ?
Want Eurosport had vandaag zelfs de wereldbeker cycling , die zoals te verwachten het hoogtepunt ( het enige) de demarrage van van der Poel niet in beeld had, want er moest zonodig weer een reclame eruit.
19 november 2017 20:01
“Vanaf het begin stond de zon laag. Ik zou niet zeggen dat het gevaarlijk was maar sommige bochten waren wel moeilijk in te schatten.”
https://youtu.be/5VZxEOm-jFQ
Klote zon :)
19 november 2017 21:04
Over de stelling dat dit een wk waardig parcours is, onde de gegeven omstandigheden wel, al kan het zijn Dat het tzt een paar weken droog is, dan zou het wel eens erg snel kunnen zijn... Ook is een wk parcours meestal wat langer, een extra moeilijk stuk er bij zou mooi zijn.
19 november 2017 22:19
Dat zoute zeewater in het gezicht lijkt me ook niet altijd prettig ...! Zilt, zout zeewater in zanderig en zweterig zicht...laat me toch even...!
19 november 2017 23:11
@Marehoek Je kon de wedstrijd zonder reclame volgen bij NOS live en via SEBN ( en dat alles zonder reclameonderbrekingen) In het vervolg toch maar eens bij Procycling Live voor de mogelijkheden kijken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.