Mathieu van der Poel uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Nederland
foto: Cor Vos
woensdag 20 december 2023 om 20:11

Mathieu van der Poel uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Nederland

Mathieu van der Poel is op het NOS|NOC*NSF Sportgala uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De Nederlander haalde het voor de andere twee genomineerden: Formule 1-coureur Max Verstappen, die de titel al drie keer pakte, en baanwielrenner Harrie Lavreysen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De uitslagen van de verkiezing tot Sportman van het Jaar werden bekendgemaakt op het Sportgala van NOC*NSF en de NOS. De winnaar werd deels bepaald door de digitale stemmen van andere sporters. Al die stemmen telden voor 50 procent mee, de stemmen van de vakjury telden voor de andere 50 procent mee.

Prestaties Van der Poel en Lavreysen
Mathieu van der Poel werd dit jaar wereldkampioen op de weg na een heroïsche zegetocht door Glasgow, waarbij hij ondanks een valpartij solo de overwinning greep. Eerder in het jaar had hij ook al het WK veldrijden en monumentale klassiekers Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix gewonnen.

Harrie Lavreysen was de sprintkoning van het jaar in het baanwielrennen. In Glasgow won hij WK-goud op de sprint en de teamsprint, terwijl hij in Grenchen drie keer Europees kampioen werd op de onderdelen sprint, keirin en teamsprint.

Geen vierde titel voor Max Verstappen 
Max Verstappen werd voor het derde jaar op rij wereldkampioen in de Formule 1 en boekte maar liefst negentien GP-zeges, van de 22 wedstrijden die verreden werden. In 2016, 2021 en 2022 ontving hij de prijs voor Sportman van het Jaar, maar dit jaar moet hij die titel dus aan Mathieu van der Poel laten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.