Mathieu van der Poel verkent Ronde van Vlaanderen daags na zware valpartij
foto: Maxim Horssels
donderdag 21 maart 2019 om 11:29

Mathieu van der Poel verkent Ronde van Vlaanderen daags na zware valpartij

Een dag na zijn zware valpartij in Nokere Koerse zit Mathieu van der Poel alweer op de fiets. De kopman van Corendon-Circus verkent vandaag zoals gepland samen met zijn ploeggenoten het parcours van de Ronde van Vlaanderen, weet WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De wereldkampioen veldrijden moest vanochtend eerst testen of het verantwoord was om het parcours van Vlaanderens Mooiste te verkennen. Na een korte warming-up van de Paddestraat tot aan de Haaghoek besloot Van der Poel om gewoon met zijn ploegmaats mee te gaan trainen. Voor Corendon-Circus staat er vandaag een vier uur durende verkenningstocht over 130 kilometer op het programma.

Gisteren kwam het Nederlandse multitalent hard ten val in de ultieme finale van Nokere Koerse. Van der Poel leek voor de zege te mogen sprinten in zijn eerste Vlaamse koers van het seizoen, maar kwam op vierhonderd meter van de finish ten val, net als Matteo Moschetti, Max Walscheid en Floris Gerts. Van der Poel werd onderzocht in het ziekenhuis van Oudenaarde, maar daar werden geen breuken vastgesteld. Met enkel kneuzingen en schaafwonden kwam de 24-jarige er goed vanaf. Mogelijk maakt MvdP zondag alweer zijn rentree tijdens de GP Denain.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.