Mathieu van der Poel verkiest wereldbeker MTB boven Slag om Norg
Foto: Orange Pictures
woensdag 28 juni 2017 om 15:22

Mathieu van der Poel verkiest wereldbeker MTB boven Slag om Norg

Mathieu van der Poel staat zondag aan de start van de wereldbekerwedstrijd mountainbike in Andorra. De Nederlander verkiest daarmee de Cross Country-wedstrijd in Vallnord boven de Slag om Norg, waar hij aanvankelijk aan de start zou staan met zijn ploeg Beobank-Corendon.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel eindigde afgelopen weekend als vierde op het WK Mountainbiken op het onderdeel marathon. Eind mei werd hij, achter wereldkampioen Nino Schurter, tweede in de wereldbekerwedstrijd in Albstadt. Dat was op het onderdeel Cross Country, waarop hij ook aanstaande zondag in actie komt.

De Slag om Norg voert het peloton over de vele onverharde wegen in het noorden van Drenthe. Sinds dit jaar behoort de wegkoers tot de UCI 1.1-categorie. Vorig jaar ging de overwinning naar Fabio Jakobsen.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2017 10:38
@RV. Wielrennen is saai, de strekste wint niet, ploegenbelang, en techniek minder nodig. Zo kan je het ook zien. Voor het wielrennen blijf ik niet thuis. Voor het mountainbiken wel. Wordt tijd dat er een aparte federatie komt voor het mountainbiken en dat het onder de vlag van de UCI uitkomt. De UCI ziet het wielrennen als enioge volwaardige sport. Dit kan zoveel beter.
Topidee van MvdP. Het is te hopen dat hij in het veld en op de MTB blijft. Lijkt mij een veel leukere wereld dan de weg....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.