Mathieu van der Poel wint Izegem Koers en kent programma richting WK

donderdag 8 september 2022 om 18:24
Mathieu van der Poel wint Izegem Koers en kent programma richting WK

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede week op rij een grote kermiskoers in België gewonnen. De kopman van Alpecin-Deceuninck rekende in de 52ste editie af met Yves Lampaert. Van der Poel kon in de finale het ploegspel spelen met Dries De Bondt, die ook mee zat in de ontsnapping.

Izegem Koers was een kermiskoers van ruim 167 kilometer, want er stonden achttien rondes van 9,3 kilometer op het programma. De finale werd gekleurd door Alpecin-Deceuninck en Quick-Step-Alpha Vinyl. Van der Poel, De Bondt en Lampaert bleven in de finale het peloton voor. De Bondt lokte Lampaert uit de tent in de slotkilometer, waarna Van der Poel het in de sprint afmaakte. Lampaert werd tweede en De Bondt derde.

Vorige week was Van der Poel nog de beste in de Stadsprijs Geraardsbergen, toen klopte hij zijn broer David van der Poel. Voor MVDP is het ietwat alternatieve voorbereiding op het WK wielrennen. Eind september is hij de Nederlandse kopman voor de wegwedstrijd in het Australische Wollongong.

‘Geen referentie voor het WK’
“Toen het al voor de start regende, had ik niet veel zin om te koersen, maar een zege doet altijd deugd. Het gaat de goede kant uit met mijn conditie, maar deze koers van 167 kilometer is van een totaal andere orde dan een WK. Ik heb op dit moment geen referentie tegenover de concurrentie van in Australië. Ik kan er alleen maar het beste van maken en dan zien we wel hoe het in Wollongong zal aflopen”, zei Van der Poel na afloop tegen HLN.

Voor hij naar Australië afzakt, rijdt hij nog de GP de Wallonie (14 september) en de Primus Classic (17 september) in België. “De dag na de Primus Classic vlieg ik naar Australië. Uit mijn eigen ervaring met overzeese verplaatsingen en jetlags is dat voldoende.” Of hij de GP de Fourmies nog betwist, is onzeker volgens HLN.

Bekijk hieronder de finale terug van Izegem Koers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone