Geen Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor Mathieu van der Poel

maandag 14 september 2020 om 15:01
Geen Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik voor Mathieu van der Poel

foto: LaPresse

Mathieu van der Poel weet hoe zijn voorbereiding richting de najaarsklassiekers verloopt. De Nederlands kampioen van Alpecin-Fenix verkiest een trainingskamp in Livigno boven het WK in Imola, en rijdt ook de BinckBank Tour. Daardoor mist hij de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, twee koersen waar hij in mei nog wel op hintte.

De grote hoofddoelen van Van der Poel volgen later in oktober, met zijn titelverdediging in Amstel Gold Race (10 oktober) Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en Parijs-Roubaix (25 oktober). In voorbereiding op die koersen, met dus de BinckBank Tour (29 september-3 oktober), paste het bergachtige WK in Italië dus niet. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik worden tijdens de rittenkoers verreden.

‘BinckBank Tour is uniek’
“De BinckBanck Tour is niet alleen een ideale voorbereiding op de klassiekers in oktober, ik start er ook gewoon met de ambitie om mezelf meermaals te tonen, gezien de status van de wedstrijd. Een rit meepikken wordt het doel”, zegt Van der Poel.

Hij vindt de vijfdaagse rittenkoers heel speciaal. “Het is niet alleen de eerste keer dat ik aan de start verschijn, het is bovendien ook een WorldTour-meerdaagse die zowel op Belgische als Nederlandse bodem verreden wordt, iets uniek. En vooral een mooie kans om mijn Nederlandse kampioenentrui nog eens in de verf te zetten.”

‘Mathieu was het er snel mee eens’
“Op deze manier willen we proberen dat Mathieu zo sterk mogelijk is in de klassiekerperiode”, zegt Christoph Roodhooft, ploegmanager bij Alpecin-Fenix, tegen het AD. “Het parcours van het WK is toch vrij lastig. Misschien zelfs iets te lastig. Mocht het nu echt een parkoers zijn dat hem op voorhand 100% ligt, was het misschien anders. Nu moet je afwachten of de wedstrijd voor hem ideaal zal verlopen.”

“Vandaar dat we kiezen voor deze weg en Mathieu was het er snel mee eens”, aldus Roodhooft, die Van der Poel in Tirreno-Adriatico de voorlaatste etappe zag winnen. “De start was ietsje moeilijker, maar hier in de Tirreno kunnen we toch zeggen dat hij vooruit is gegaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.