zondag 7 april 2019 om 17:33

Mathieu van der Poel: “Vierde worden, daar kan ik heel trots op zijn”

Video Mathieu van der Poel is trots op zijn vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlands kampioen kende een incidentrijke koers, met een opmerkelijke valpartij op zestig kilometer van de finish. “De achtervolging kostte mij heel veel krachten”, zegt hij na afloop tegen de NOS.

“Op het slechtste moment breek ik mijn wiel”, blikt de kopman van Corendon-Circus terug. Pas op de Koppenberg, ruim twintig kilometer later, keerde hij terug bij de favorieten. “Dus om uiteindelijk nog vierde te worden, daar kan ik heel trots op zijn.” Van der Poel moest een bloembak ontwijken, maar daarbij ging er wel wat stuk. “Mijn wiel brak van voren. Ik had geluk dat het niet gelijk in tweëen breekt”, zegt hij. “Nu was mijn wiel half door en dan breekt het volledig als ik bijna stil sta. In eerste instantie doet de val wel even pijn, maar dan begin je terug te denken dat het nog zestig kilometer was.”

“Ik ben beginnen rijden en kwam terug, daar had ik mijn beste pijlen al verschoten om alle klimmen vol te rijden. Om de Paterberg zo naar boven te rijden, daar ben ik heel tevreden mee”, zegt Van der Poel, die als eerste van de favorieten bovenkwam op de Pater. Het was echter te laat om de solerende Alberto Bettiol terug te halen. In de sprint om plek drie werd hij nipt geklopt door Alexander Kristoff. “Ik zal zeker terugkomen om op het podium te komen”, belooft de Nederlands kampioen.

Update 19.00 – MVDP zelfkritisch: “Ik had met Bettiol meegekund als ik meer van voren zat”
Het 24-jarige multitalent was ruim een uur na de koers nog steeds blij, maar ook kritisch op zichzelf. Van der Poel was namelijk in de veronderstelling dat hij als eerste man in de wedstrijd over de laatste keer Paterberg ging. “Ondanks mijn valpartij, denk ik dat ik met Alberto Bettiol had meegekund”, stelt MVDP onomwonden vast voor de camera van WielerFlits. “Maar dan had ik meer van voren moeten zitten op de Oude Kwaremont. Ik heb hem niet zien vertrekken.”

Uiteindelijk werd er achter de Italiaan niet meer gekoerst, geraakte Kasper Asgreen nog weg en was Alexander Kristoff nipt sneller in de sprint om plek drie. “Ik vind het nu vooral zuur dat ik niet op het podium sta”, zegt de nummer vier. “Misschien had de winst er ook in gezeten, maar achteraf is dat natuurlijk makkelijk.” Toch kan hij leven met zijn prestatie: “Ik ben eerder trots dan teleurgesteld.” Van der Poel hervat dinsdag de competitie in de rittenkoers Circuit Cycliste Sarthe in Frankrijk.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.