Mathieu van der Poel voegt vier veldritten toe aan crossprogramma

woensdag 24 november 2021 om 11:11
Mathieu van der Poel voegt vier veldritten toe aan crossprogramma

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel zal straks ook te zien zijn in drie manches van de X²O Badkamers Trofee. De organisatie van het regelmatigheidsklassement heeft vandaag middels een persbericht laten weten dat de regerende wereldkampioen zal deelnemen aan de crossen in Loenhout, Herentals en Hamme. Ook deelname aan de Superprestige van Diegem is inmiddels bevestigd.

Dinsdag werd bekend dat Van der Poel op zaterdag 18 december weer het veld zal induiken voor de Wereldbeker van Rucphen. De wereldkampioen zou meteen voor een dubbel weekend kiezen, want één dag later doet hij naar verluidt ook de wereldbekercross van Namen aan. De renner van Alpecin-Fenix kiest voor een programma met de nodige Wereldbekers. De reden: Van der Poel wil in aanloop naar het WK in het Amerikaanse Fayetteville zoveel mogelijk UCI-punten sprokkelen.

Op die manier kan MVDP een goede startpositie bemachtigen voor de belangrijkste cross van het seizoen. De UCI heeft de ranking aan het begin van het seizoen bijna op nul gezet. Alleen de punten die behaald zijn op het WK in Oostende zijn blijven staan. De 26-jarige Nederlander pakte daar de wereldtitel, goed voor 400 UCI-punten. Omdat Van der Poel nog geen cross reed deze winter, is dat zijn totaal. Hij staat daarmee 21ste op de UCI Ranking, twee plekken onder broer David.

Aanloop richting het WK 
Van der Poel heeft nu ook enkele X2O Badkamers Trofee-crossen aan zijn programma toegevoegd. De eerste X2O-cross is die van Loenhout op donderdag 30 december. Een week later, op woensdag 5 januari, wordt de cross in Herentals zijn ultieme voorbereidingswedstrijd op het Nederlands kampioenschap dat in het daaropvolgende weekend in Zaltbommel zal plaatsvinden. Op zaterdag 22 januari, in het weekend voor het WK in Fayetteville, zal Van der Poel ook in actie komen in de Flandriencross van Hamme.

Verder heeft Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel, ook zijn deelname aan de Superprestigecross van Diegem en de Wereldbeker van Hoogerheide bevestigd. Zijn grote concurrent Wout van Aert presenteerde eerder al een – intens – veldritprogramma.

Voorlopig crossprogramma flag-nl Mathieu van der Poel 
18-12-’21: flag-nl Wereldbeker Rucphen
19-12-’21: flag-be Wereldbeker Namen
26-12-’21: flag-be Wereldbeker Dendermonde
29-12-’21: flag-be Superprestige Diegem
30-12-’21: flag-be X²O Badkamers Trofee Loenhout
02-01-’22: flag-nl Wereldbeker Hulst
05-01-’22: flag-be X²O Badkamers Trofee Herentals
09-01-’22: flag-nl NK veldrijden in Zaltbommel
22-01-’22: flag-be X²O Badkamers Trofee Hamme
23-01-’22: flag-nl Wereldbeker Hoogerheide
30-01-’22: flag-us WK veldrijden in Fayetteville

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair