Mathieu van der Poel voegt toch Dendermonde en Gullegem aan programma toe
foto: Cor Vos
maandag 21 december 2020 om 18:19

Mathieu van der Poel voegt toch Dendermonde en Gullegem aan programma toe

Mathieu van der Poel zou aanvankelijk de Wereldbeker veldrijden in Dendermonde aan zich voorbij laten gaan, maar de wereldkampioen komt op zondag 27 december toch aan de start. Dat bevestigt Alpecin-Fenix. Van der Poel hoopt er zijn tweede Wereldbeker op rij te winnen, nadat hij afgelopen weekend in Namen won.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de Nederlandse afvaardiging van de KNWU ontbrak de naam van Van der Poel, omdat hij de cross van Dendermonde niet op de planning had staan. Maar nu verschijnt de kopman van Alpecin-Fenix toch aan het vertrek in Oost-Vlaanderen. “Omdat de startpositie op het WK in Oostende straks afhangt van de eindstand in de Wereldbeker, is het beter toch in Dendermonde van start te gaan”, vertelt bondscoach Gerben de Knegt.

Ook de Cyclocross Gullegem (2 januari 2021) kan rekenen op de deelname van Van der Poel. Voor die cross was zijn naam nog niet bevestigd. Of de wereldkampioen een dag later ook aan de start staat van de Wereldbeker in Hulst, is nog niet bekend.

Resterende veldritprogramma Mathieu van der Poel (voorlopig)
flag-be 22 december 2020: Essen – Ethias Cross
flag-be 23 december 2020: Herentals – X²0 Trofee
flag-be 26 december 2020: Heusden-Zolder – Superprestige
flag-be 27 december 2020: Dendermonde – Wereldbeker
flag-be 30 december 2020: Bredene – Ethias Cross
flag-be 01 januari 2021: Baal – X²O Trofee
flag-be 02 januari 2021: Gullegem – losse cross
flag-nl 10 januari 2021: Zaltbommel – NK
flag-be 23 januari 2021: Hamme – X²O Trofee
flag-be 31 januari 2021: Oostende – WK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.