Mathieu van der Poel vol lof: “Dat Wout nu wint vind ik niet écht een verrassing”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 15 juli 2019 om 19:21

Mathieu van der Poel vol lof: “Dat Wout nu wint vind ik niet écht een verrassing”

Mathieu van der Poel is niet verrast door de ritoverwinning van zijn concurrent Wout van Aert in de Tour de France. De huidige wereldkampioen veldrijden vindt dat Van Aert zich dit seizoen al bewezen heeft. “Hij heeft een sterke Dauphiné gereden en bewees toen al klaar te zijn voor de Tour. Dat bevestigde hij vorige week al, maar nu hélemaal”, aldus Van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Hij was er in de eerste week al dichtbij, dat hij nu wint vind ik ook niet écht een verrassing”, vervolgt Van der Poel, na het zien van de tiende etappe in de Tour. Het draaide na waaiers uit op een sprint van een selectieve groep, die gewonnen werd door de Belg van Jumbo-Visma. “Wout moest het hebben van een iets selectievere rit, en door de omstandigheden vandaag was dit op zijn lijf geschreven.”

“Je zag het vorige week al aankomen dat hij nog een rit zou winnen. En ik denk dat etappewinst volgens mij het absolute doel voor hem was in zijn eerste Tour. Het is hoe dan ook knap wat hij hier laat zien”, sluit Van der Poel complimenteus af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.