Mathieu van der Poel vol lof: “Dat Wout nu wint vind ik niet écht een verrassing”

maandag 15 juli 2019 om 19:21
Mathieu van der Poel vol lof: “Dat Wout nu wint vind ik niet écht een verrassing”

foto: Cor Vos (archief)

Mathieu van der Poel is niet verrast door de ritoverwinning van zijn concurrent Wout van Aert in de Tour de France. De huidige wereldkampioen veldrijden vindt dat Van Aert zich dit seizoen al bewezen heeft. “Hij heeft een sterke Dauphiné gereden en bewees toen al klaar te zijn voor de Tour. Dat bevestigde hij vorige week al, maar nu hélemaal”, aldus Van der Poel.

“Hij was er in de eerste week al dichtbij, dat hij nu wint vind ik ook niet écht een verrassing”, vervolgt Van der Poel, na het zien van de tiende etappe in de Tour. Het draaide na waaiers uit op een sprint van een selectieve groep, die gewonnen werd door de Belg van Jumbo-Visma. “Wout moest het hebben van een iets selectievere rit, en door de omstandigheden vandaag was dit op zijn lijf geschreven.”

“Je zag het vorige week al aankomen dat hij nog een rit zou winnen. En ik denk dat etappewinst volgens mij het absolute doel voor hem was in zijn eerste Tour. Het is hoe dan ook knap wat hij hier laat zien”, sluit Van der Poel complimenteus af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair