Mathieu van der Poel werkt, enkele uren na val in Boom, alweer virtuele training af
foto: Cor Vos
zondag 4 december 2022 om 09:26

Mathieu van der Poel werkt, enkele uren na val in Boom, alweer virtuele training af

Voor Mathieu van der Poel verliep de cross in Boom niet al te best. De Nederlander kende een uitstekende start, maar kwam aan het begin van de tweede ronde al ten val. Hij oogde daarna aangeslagen en kon de zege uit zijn hoofd zetten, maar reed de cross wel uit. En daar bleef het niet bij: enkele uren na zijn val kroop hij opnieuw op de fiets.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel werkte zaterdagavond nog een trainingsritje af op het virtuele fietsplatform Zwift, zo lezen we terug op zijn Strava-pagina. De toegevoegde emoji is veelzeggend. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam in Boom uiteindelijk nog als dertiende over de streep, na een sterke inhaalrace, maar deed dit wel op karakter. “Ik heb mezelf wel bezeerd, aan mijn schouder en knie vooral”, zei hij na afloop.

“Ik was nog iets aan het roepen naar de materiaalpost, ik was even niet gefocust voor de bocht die kwam. Dat ik nog als dertiende over de streep kom, verbaasde me nog wel een beetje. Ik was gewoon aan het rijden om uit te rijden, zodat ik niet te stijf zou worden, en om wat crossritme op te doen.”

Wereldbeker Antwerpen
“Ik had vooral die eerste twee rondes dat mijn schouder en knie pijn deden, maar op het einde ging het wel, had ik de indruk. Het hoeft op zich niet, maar het is vaak het beste om toch door te rijden na een valpartij. In het begin ging het echt niet, later begon het wat beter te draaien. Al is het niet zo dat ik echt mijn ritme weer heb gevonden. Maar ik sta zondag wel aan de start”, sloot Van der Poel af, doelend op de Wereldbeker van Antwerpen.

Van der Poel (ondanks veelzeggende 🤕) stapt enkele uren na crash in Boom alweer op de virtuele fiets

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.