Mathieu van der Poel wil met Corendon doorgroeien naar de WorldTour
zaterdag 20 juli 2019 om 09:09

Mathieu van der Poel wil met Corendon doorgroeien naar de WorldTour

Mathieu van der Poel is niet van plan om Corendon-Circus op korte termijn te verlaten. Dat vertelde zijn vader Adrie gisteren in het programma Tour de L1mbourg. De 24-jarige winnaar van de Amstel Gold Race heeft nog een doorlopend contract tot en met 2023 en is van plan om samen met zijn ploeg door te groeien naar de WorldTour.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Adrie bevestigt de voorspelling van grootvader Poulidor dat Mathieu in 2021 de Tour de France gaat rijden. “Dat is wel de bedoeling. Maar voor de Corendon-ploeg waar hij voor rijdt, is er nog een heel lange weg te gaan omdat we Pro Continentaal zijn. Wanneer je naar de Tour gaat, moet je wel een ploeg hebben die bekwaam is om er naartoe te gaan”, geeft hij aan.

Deze Tour werd shampoofabrikant Alpecin in verband gebracht met de ploeg als nieuwe sponsor. “Er wordt veel geluld, maar zo ver is het nog lang niet”, stelt Van der Poel senior. “Het is wel het doel om een WorldTour-licentie te verkrijgen. Het is ook Mathieu zijn grote droom om de ploeg van het begin af aan op te bouwen. Daarom heeft hij ook voor langere tijd getekend en bijgetekend bij fietsenmerk Canyon. Hij wil dat doen op een economische manier, zonder zelf sponsoren te zoeken en zich alleen om het sportieve druk te maken. Wij zullen proberen de rest in te vullen.”

‘Geen toekomstig Tourwinnaar’
Ondanks zijn stormachtige ontwikkeling, denkt Adrie niet dat er in zijn zoon een toekomstig Tourwinnaar schuilt. “Op dit moment zeg ik nee. Voor de Spelen in Tokio heeft hij heel veel krachttraining moeten doen om zijn bovenlichaam te ontwikkelen. Het mountainbiken is een zeer extreme sport waar het bovenlichaam bijna net zo belangrijk is als de benen. Hij heeft er dus een hoop spiermassa bij. Na de Spelen is het zijn grootste zorg om daar 4-5 kilo spiermassa af te doen”, legt hij uit. “Het is ontzettend moeilijk om een grote ronde te winnen. Je moet een goede ploeg hebben en alles moet drie weken meezitten. In de lange historie van het Nederlandse wielrennen hebben we maar twee Tourwinnaars gehad. Het zou wel heel uitzonderlijk zijn mocht hij de derde worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.