Mathieu van der Poel wil nog een keer knallen dit voorjaar: “Winnen in Luik is mogelijk”
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 16:50

Mathieu van der Poel wil nog een keer knallen dit voorjaar: “Winnen in Luik is mogelijk”

Mathieu van der Poel gelooft in zijn kansen in Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen rijdt zondag zijn laatste koers van het voorjaar, waarna hij zijn focus op zijn volgende doelen zal leggen. “Zoals gezegd, ons voorjaar is geslaagd. Al wat er zondag nog bijkomt, is meer dan een kers op de taart.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De batterijen zijn opnieuw opgeladen”, opent Van der Poel het persbericht van zijn team. “Door de voorspelde slechte weersomstandigheden in eigen land koos ik er voor om zondagavond nog naar Spanje te vliegen. Daar kon ik de voorbije dagen een paar goede trainingen afwerken in functie van mijn laatste doel dit voorjaar. Donderdagnamiddag keerde ik terug naar België om vrijdag samen met de ploegmaats de finale van La Doyenne te verkennen, maar in laatste instantie besloot ik daar toch van af te zien. De weersvoorspellingen waren te slecht. Nu, ook al dateert mijn laatste (en enige) deelname al van 2020, ik ken de meeste wegen en hellingen wel.”

“Het mindere resultaat van vorige zondag deed me voor alle duidelijkheid niet twijfelen aan mijn goede vorm van de voorbije weken”, gaat de wereldkampioen verder. “Nee, ik had in de Amstel Gold Race geen superbenen, maar ik was ook niet echt slecht. Omdat mijn voorjaar sowieso al geslaagd was, kon ik het me echter permitteren om een beetje te gokken in de finale. Dat draaide niet uit zoals gehoopt. Maar de beste renners in koers zaten voorin en Tom Pidcock werd de meer dan verdiende winnaar.”

“Zoals gezegd, ik denk dat de conditie nog goed genoeg is om in Luik-Bastenaken-Luik een rol van betekenis te spelen. En dan heb ik het niet alleen over mezelf, maar ook over de ploegmaats. De resultaten laten het niet zien, maar ik zag in de Waalse Pijl een sterke Axel Laurance, Quinten Hermans en Søren Kragh Andersen. Ik denk dat we met deze kwaliteit in de ploeg in staat moeten zijn om iets moois te doen.”

‘Winnen is mogelijk’
De favorietenrol schuift Van der Poel voor zondag door naar Tadej Pogacar. “We hebben in de Strade Bianche gezien dat Tadej geen competitie nodig heeft om meteen in topvorm te zijn. Een pure klasbak die zondag op zijn favoriete terrein koerst en die een sterke ploeg rond zich heeft. Er is Tom Pidcock. Ik denk ook aan Richard Carapaz, Tiesj Benoot, Mattias Skjelmose, Maxim Van Gils, Dylan Teuns, noem maar op… Allemaal jongens die de voorbije week bewezen hebben dat ze in goede doen te zijn en op papier betere klimmers zijn dan ikzelf.”

“Toch is winnen mogelijk”, geeft Van der Poel aan. “Mocht ik daar niet van overtuigd zijn, zou ik niet meedoen. Maar het zal allemaal net iets meer in de juiste plooi moeten vallen dan in de Vlaamse klassiekers. We gaan het sowieso proberen. Nog één keer knallen vooraleer ik opnieuw wat rust neem. Zoals gezegd, ons voorjaar is geslaagd. Al wat er zondag nog bijkomt, is meer dan een kers op de taart.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.