Mathieu van der Poel wint alles in MTB-race La Rioja
foto: Orange Pictures / André Weening (archief)
zondag 13 mei 2018 om 18:33

Mathieu van der Poel wint alles in MTB-race La Rioja

Mathieu van der Poel is onverslaanbaar gebleken in de La Rioja Bike Race. De Nederlandse veldrijder, die in Spanje zijn andere grote liefde mountainbiken beoefent, wist na de eerste en de tweede ook de derde etappe rond Logroño te winnen. Met overmacht grijpt hij ook de eindzege.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De derde etappe was er een van 51,2 kilometer en bijna 700 hoogtemeters. Dat in tegenstelling tot de eerste ritten, die allebei meer dan 2000 hoogtemeters kenden. Enkel Vlad Dascalu uit Roemenië kon Van der Poel op dit parcours bijhouden, maar in de sprint toonde Van der Poel zich de rapste.

In het klassement heeft Van der Poel in drie dagen een voorsprong van meer dan negen minuten opgebouwd ten opzichte van Enrique Morcillo Vergara. De Spanjaard bleef nipt Ever Gomez Diaz uit Bolivia voor in de eindrangschikking.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2018 12:32
Inderdaad is VdP zowel qua kracht, conditie als op technisch vlak gewoon op het niveau vd wereldtop. Puur qua vermogen denk ik dat er weinig aan hem kunnen tippen ....... zit echt te wachten op de eerste wereldbeker waar hij het hele veld op de pijnbank kan leggen, op z'n "vanderpoels" zegmaar :)
14 mei 2018 12:37
@Fort, kijk even Albstadt vorig jaar ..... vanaf 21:50 ..... eerste afdaling, VdP op kop voor Schurter.

https://www.redbull.com/int-en/replay-albstadt-xco-world-cup-2017-red-bull-bike

In Stellenbosch dit jaar liet VdP het op het laatst gewoon lopen omdat zijn 4e plek zeker was.
14 mei 2018 13:48
Hmm..ik ben nog niet overtuigd. Daar veranderd die afdaling niets aan. Ik geloof dat hij zeker nog een stap moet zetten om Schurter en andere structureel te kunnen verslaan. In Stellenbosch was dit juist op het moment dat ze wegliepen van hem waar ik dit zag. Dit kan er uiteraard mee te maken hebben gehad dat hij al kapot zat na een zwaar seizoen en een inhaalrace door zijn minder startpositie. We gaan het zien! Uiteraard hoop ik met je mee dat hij het op de OS fantastisch gaat doen.
14 mei 2018 13:52
Volgens mij laat Nino hem daar gewoon even zn gang gaan. Die dacht vast dat die maffe newbie uit Olland zijn fiets het ravijn in ging rijden ;)
14 mei 2018 15:14
@RefleX
Ja je kan wel eens gelijk hebben wat betreft zijn technische vaardigheden. We praten idd over super profs, daar werkt het net allemaal iets anders.

Wat betreft die MTB wedstrijden hier, dat is werkelijk waar fantastisch.
Elke koers is weer een avontuur.
Wat let je om een keer een paar wedstrijden hier te rijden...
14 mei 2018 16:02
@DonQuijote, waar zit je? Heb wel gereden in Sierra Nevada, Pyreneeën en Ainsa, voorkeur voor technische trails (EWS).
@Fort, we gaan het zien, zelf vermoed ik dat we Schurter dit seizoen foutjes gaan zien maken (en die zijn zeldzaam bij hem) omdat mannen als Gaze en VdP 'm serieus onder druk gaan zetten. Ik ben benieuwd, gaat een mooi seizoen worden vermoed ik.
14 mei 2018 19:00
@RefleX
Graag aangeven wat er niet klopt aan mijn verhaal.

Vorig jaar haalde hij in dit weekend 120 punten in België en nu 80 in Spanje. Dat betekent 40 punten minder op de UCI-ranking en dus een aantal plaatsen zakken.

Verder heeft dit geen gevolgen voor zijn startpositie, zoals ik aangaf vanwege zijn 4e plaats in de WB-stand. Hiermee start hij volgens mij vooraan in de XCC waarin de startvolgorde voor de XCO bepaald wordt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.