Mathieu van der Poel wint ook shorttrackrace Nové Mesto
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2019 om 19:26

Mathieu van der Poel wint ook shorttrackrace Nové Mesto

Mathieu van der Poel heeft ook de shorttrackrace van de tweede Wereldbeker mountainbiken gewonnen. In het Tsjechische Nové Mesto bleef hij op de streep de Fransman Maxime Marotte nipt voor, nadat de Nederlander op vijf ronden voor het einde de aanval had gekozen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het tempo van de wedstrijd lag al meteen hoog in de beginfase, maar halfkoers vond Van der Poel het welletjes en probeerde hij het solo. De Nederlander met het rugnummer 1 reed in de laatste vijf ronden een kleine voorsprong bijeen, maar zag in de slotfase de concurrentie hard opkomen. Toch wist de nationaal kampioen stand te houden tot aan de finish.

Ook vorige week was Van der Poel de beste in de shorttrackrace tijdens de Wereldbeker in het Duitse Albstadt. De uitslag van de shorttrackraces bepaalt de startvolgorde bij de Cross Country-wedstrijd later dit weekend. Ook verdiende Van der Poel punten voor het Wereldbekerklassement met zijn zege.

Uitslag Shorttrack-wedstrijd in flag-cz Nové Mesto
1. flag-nl Mathieu van der Poel in 20:49
2. flag-fr Maxime Marotte z.t.
3. flag-br Henrique Avancini op 0:01
4. flag-ch Nino Schurter op 0:01
5. flag-es Carlos Coloma op 0:01

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.