Mathieu van der Poel ook niet in X2O Trofee Herentals
foto: Cor Vos
dinsdag 4 januari 2022 om 15:42

Mathieu van der Poel ook niet in X2O Trofee Herentals

Mathieu van der Poel verschijnt woensdag niet aan de start van de veldrit van Herentals, de vijfde manche van de X2O Badkamers Trofee. Dat bevestigde zijn ploeg Alpecin-Fenix aan WielerFlits. De wereldkampioen kampt met rugproblemen en liet ook de crossen in Loenhout en Hulst al aan zich voorbijgaan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zijn vader Adrie van der Poel vreest dat de 26-jarige renner maanden langs de zijlijn staat, liet hij tijdens de veldrit van Gullegem desgevraagd aan Sporza weten. “Het is heel verstandig om pas echt te gaan fietsen als alle rugproblemen verdwenen zijn”, vertelde wereldkampioen veldrijden van 1996.

“Tot april is het nog een maand of drie”, ging hij verder. “Dus de voorjaarskoersen komen niet in gevaar. De eerstkomende weken zit trainen er volgens mij nog niet in. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Uiteindelijk zal de ploeg daar zoals in het verleden verstandig mee omgaan. We wachten rustig af.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.