Mathieu van der Poel pakt dubbelslag in Boucles de la Mayenne
Foto: Nico Vereecken / Photonews (archief)De
zaterdag 3 juni 2017 om 17:29

Mathieu van der Poel pakt dubbelslag in Boucles de la Mayenne

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft de smaak te pakken. Na zijn ritzege in de Ronde van België was hij vandaag ook de beste in de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne. De Nederlander bleek over de snelste benen te beschikken op een kort slotklimmetje. Hij is nu bovendien de nieuwe leider in het klassement.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De naam Van der Poel valt tot dusver veelvuldig in deze wedstrijd. Meestal gaat het dan om Mathieu, maar in de openingsfase van de wedstrijd was het zijn broer David die zich liet gelden. De twee jaar oudere Van der Poel zat namelijk in de vroege vlucht. Hij had daar gezelschap van Martin Laas (Delko Marseille-Provence KTM), Pirmin Lang (Roth-Akros), Leon Rohde (Sunweb Development Team), Lluis Mas Bonet (Caja Rural-Seguros RGA) en Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale).

David van der Poel hield vooraan uitstekend stand. Op twee kilometer van het einde lag hij samen met Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) voorop. Riblon was in de finale vanuit het peloton naar de kopgroep gesprongen. Samen hadden de twee tien seconden voorsprong op een sterk uitgedund peloton. Dat bleek echter niet voldoende, maar de overwinning bleef binnen de familie. In de lastige slotkilometer was Mathieu van der Poel de sterkste van allemaal.

Andrea Vendrame (Androni Giocattoli) eindigde als tweede, Clément Venturini (Cofidis) – net als de winnaar een veldrijder – werd derde. Van der Poel begint morgen met een voorsprong van één seconde op Johan Le Bon (FDJ) aan de slotetappe.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
Word een beetje de Nederlandse sagan
3 juni 2017 17:32
Hij pakt met 1 seconde ook het klassement;
http://i.imgur.com/NCeNyzX.png
3 juni 2017 17:32
Hij zou gewoon bij een world tour ploeg moeten rijden. Dit soort koersjes zijn beneden zijn stand.
3 juni 2017 17:33
Man man, wat is MvdP goed!
Met DE VINGERS IN DE NEUS! In een klim naar de top legde hij er iedereen makkelijk op, en wordt daarmee ook leider in het AK.

Tegenstand is misschien niet top. Maar hij eindigt of 1e of 2e of 3e. En vandaag had het voor mijn gevoel niet uitgemaakt wie er mee had gereden. Hij had nog harder gekund.

Opvallend: David van der Poel echt goed - profwaardig. :-)
3 juni 2017 17:34
Het is natuurlijk netjes en meer dan winnen kan hij niet doen, maar de tegenstand is hier zo zwak dat je er echt geen conclusies aan kunt verbinden. Laat staan hem de nieuwe Sagan noemen.
3 juni 2017 17:34
Meer de Nederlandse Gilbert met die aankomsten
3 juni 2017 17:35
Met je eens @raketvuist. Maar wel knap dat hij het ook waarmaakt in dit soort koersjes.
3 juni 2017 17:35
Van der Poel en Venturini worden hier 3-2/2-3/1-3. Veldrijders in hun trainingsperiode rijden de de wegwielrenners in volle seizoen er gewoon uit.
3 juni 2017 17:35
alleskunner a la marianne vos
3 juni 2017 17:35
Het meest idiote aan Mathieu is dat het me ook allemaal niet verbaast.
Welke wedstrijd het ook is, en of het nou in het veld is, op de weg of mountainbiken, het lijkt overal doodnormaal dat hij steeds weer mee doet om de overwinning. Bizar gewoon!
Sagan op zn 20e was niet veel beter dan dit. En in het veld en op de mountainbike rijd vdp een 20 jarige sagan op rondjes achterstand
3 juni 2017 17:38
@ronddraaien, men roept al gauw beneden zijn stand, maar deze jongens komt hij bij het WK in het veld ook weer tegen, goed gezien.
3 juni 2017 17:39
MvdP is beter dan Sagan op vergelijkbare leeftijd. Zo veelzijdig is MvdP...
3 juni 2017 17:39
Het gaat om de compleetheid van vd Poel. Ongelooflijk toch, wint in het crossen, MTB, en wegwedstrijden, en dat maanden lang op een rij, bijna door elkaar heen. En hij gaat daarbij volledig zijn eigen weg. Ik vind het geweldig!
3 juni 2017 17:40
Quote:
Sagan op zn 20e was niet veel beter dan dit.

Ik zou de banden van Parijs-Nice van 2010 eens opvragen. MvdP is daarnaast ook al weer 22 ondertussen. Peter Sagan won op die leeftijd de groene trui in de Tour de France.
3 juni 2017 17:41
Wat een renner is die Gediminas Bagdonas. Die stond te stoempen op kop en trok daar heerlijke bekken bij.
3 juni 2017 17:42
Iemand met deze klasse, hard tijd dat ie de stap naar boven maakt. Helemaal waar.
3 juni 2017 17:42
@random wielerliefhebber
Toen Sagan 22 was, had hij al 3 zeges in de Vuelta, 3 in de Tour, groene trui, top 5 in RvV, MSR, Gent-Wevelgem en de Amstel. In totaal zat hij al aan 36 zeges als profrenner. Van der Poel zit nu aan drie. Zeg geen dingen in euforie na een rit in Boucles de la Mayenne aub.

Om een negatieve ondertoon te vermijden: als van der Poel een pure wegwielrenner was, had hij dit jaar minstens top 10 gereden in de Ronde en/of Roubaix.
3 juni 2017 17:53
@random
Sagan was qua resultaten op de weg een klasse beter op dezelfde leeftijd. En Merckx had al 2x MSR, 1x PR en 1x de Giro gewonnen. Prutser die Vdp ;)
3 juni 2017 17:56
@ronddraaien, je weet dat de specialiteiten van vd Poel bij de Ardense klassiekers liggen, he? Dan helemaal knap als hij dan ook nog top 10 in de Ronde en/of Roubaix had gereden.

Beobank-Corendon ijzersterk gereden vandaag zeg. David mee en in de laatste kilometers nog twee man voor Mathieu die hem gangmaken tot 250 meter van de streep. En Mathieu die het machtig afmaakt. Elke keer als hij aanzet bergop straalt er zoveel kracht vanuit. Kan mij voorstellen dat als je dat als concurrent ziet de moed je in je schoenen zakt.
3 juni 2017 17:56
Wat een geweldige koers rijdt BeoBank/Corendon. Afmaken is dan wel besteed aan Mathieu. Hoe hij iedereen op die muur van een km uit het wiel reed. Gilbert/vAvermaet stijl. Als die nog eens 2 jaar ouder is, is hij niet te stoppen. Wat een fenomeen onder toch ook profs en WT ploegen van naam en wat een toekomst. Overigens werd LeBon(de leider tot nu toe) op 3 sec. gegeven, maar zat op minimaal 8 sec. waarbij gaten van meer dan 1 sec. vielen.
@redactie. Je "slaat een slag" of "pakt de dubbel" maar "pakt geen dubbelslagcontaminatio"!= contaminatie
3 juni 2017 17:59
Sorry, een contaminatie te veel :-( getikt.
3 juni 2017 18:09
@hoofdisvrij
Dat weet ik, maar als je kijkt hoe er dit jaar werd gereden in de Ronde en Roubaix, in de Ronde had je een sprint van een behoorlijke groep voor plek 5 en in Roubaix was dat voor plek 6. Van der Poel zou op een goeie dag zeker in die groep moeten kunnen zitten. Voor een wedstrijd als Luik denk ik niet dat hij al in staat zou zijn om na een wedstrijd van 260 km met "lange" heuvels nog die slotkilometer naar boven te vlammen. Dat is denk ik nog net iets te zwaar voor hem, maar zal hem in de toekomst, als sterkere renner met meer inhoud, zeker grotere winstkansen geven.
3 juni 2017 18:10
Hier nog even de finish van bovenaf... https://twitter.com/wcstats/status/871025673980325888

Het lijkt erop dat als Matthieu ergens zijn zinnen op zet er grote kans is dat hij wint.
3 juni 2017 18:21
Was het Marcel Meisen die Mathieu zo goed afzette op 250 meter van het einde?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.