Mathieu van der Poel zegeviert ook in Ambiancecross
foto: PhotoPress.be
zaterdag 24 november 2018 om 15:58

Mathieu van der Poel zegeviert ook in Ambiancecross

De Ambiancecross in Wachtebeke heeft geen verrassing opgeleverd: Mathieu van der Poel kwam als winnaar over de streep. De Europees kampioen wist – ondanks een val – iedereen uit het wiel te rijden. Michael Vanthourenhout finishte als tweede, voor wereldkampioen Wout van Aert.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de vrouwen kregen we een spannend duel voorgeschoteld tussen Denise Betsema en Alice Maria Arzuffi. Maar of we eenzelfde scenario konden verwachten bij de mannen? Koning, keizer en admiraal Mathieu van der Poel stond namelijk aan het vertrek. De man die in Hamme de tegenstand wist te degraderen, door al binnen anderhalve minuut weg te rijden.

Van der Poel valt zonder erg
Ditmaal was de start van de Nederlander minder furieus, waardoor andere renners zich konden tonen. Na goed tien minuten cross bleef een kopgroep van ruim tien renners over. Plots was er consternatie: Van der Poel maakte namelijk een koprol na een foutje bij de balken. De renner van Corendon-Circus bleek echter geen last te hebben van zijn val.

Als door een wesp gestoken wist hij het gat met Vanthourenhout en Van Aert te dichten. Even later wisten ook Gianni Vermeersch en Eli Iserbyt aan te sluiten. Dit was echter niet voor lang, want na goed dertig minuten cross besloot VDP om aan de boom te schudden.

Vanthourenhout op hangen en wurgen
Waar Vanthourenhout op hangen en wurgen wist aan te sluiten bij de Nederlander, reed Van Aert – zeker na een valpartij – opnieuw achter de feiten aan. De wereldkampioen bleef lange tijd hangen op tien seconden, maar kwam – samen met Iserbyt en Vermeersch – geen meter dichterbij.

En vooraan? Van der Poel reed op techniek langzaam weg bij Vanthourenhout, die echter niet wilde plooien. Toch moest de Belg van Marlux-Bingoal de Europees kampioen laten gaan. Die laatste reed ‘op het gemakje’ naar zijn twaalfde zege van het seizoen. Vanthourenhout wist stand te houden voor plaats twee, terwijl Van Aert Iserbyt wist af te troeven voor de laatste podiumplek.

foto: Photopress.be

Uitslag flag-be Ambiancecross Wachtebeke
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) in 56m44s
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 9s
3. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 28s
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) z.t.
5. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) op 51s
6. flag-be Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) op 1m14s
7. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 1m34s
8. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) z.t.
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 1m43s
10. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) op 2m02s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.