Mathieu van der Poel zet vraagtekens bij chicane voor Bos van Wallers: “Is dit een grap?”
woensdag 3 april 2024 om 21:25

Mathieu van der Poel zet vraagtekens bij chicane voor Bos van Wallers: “Is dit een grap?”

De organisatie van Parijs-Roubaix heeft enkele dagen voor de wedstrijd aangekondigd een chicane in het parcours op te nemen, in aanloop naar het Bos van Wallers. Dat kan niet op begrip van iedereen rekenen, want op X lijkt Mathieu van der Poel zijn onvrede over die aanpassing te uiten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Met de chicane doet de organisatie van Parijs-Roubaix een poging de snelheid van het peloton in aanloop naar de kasseienstrook van het Bos van Wallers te verlagen. Doordat deze weg in dalende lijn ligt en er ook nog eens wordt gestreden om een goede positie aan de kop van het peloton, ligt de snelheid hier jaarlijks enorm hoog, wat tot nare valpartijen kan leiden.

De aanpassing van het parcours doet de organisatie na een verzoek van rennersvakbond CPA, maar opvallend genoeg lijken dus niet alle coureurs zich erin te kunnen vinden. In een bericht op X lijkt topfavoriet Mathieu van der Poel zijn onvrede te uiten over de chicane. “Is dit een grap?”, schrijft hij bij een video van de route-aanpassing.

Een andere oud-winnaar van de hel van het Noorden, Dylan van Baarle, lijkt de beslissing juist wel toe te juichen. Hij reageert op het zelfde sociale media-platform met twee emoji’s van tegen elkaar geslagen handen, die vaak worden gebruikt als een positieve kreet of om iets aan te moedigen. Van Baarle kwam zelf vorig jaar hard ten val in het Bos van Wallers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.