Matt Brammeier (33) hangt fiets aan de haak
foto: Sirotti
dinsdag 26 juni 2018 om 17:11

Matt Brammeier (33) hangt fiets aan de haak

Matt Brammeier hangt na een carrière van dertien jaar zijn fiets aan de wilgen. De 33-jarige Ier was de laatste twee seizoenen actief voor thuisformatie Aqua Blue Sport, maar treedt per onmiddellijke ingang in dienst van de Britse wielerbond. Dit staat te lezen op de website van de ProContinentale ploeg.

Brammeier begon zijn carrière in 2006 bij het bescheiden DFL-Cyclingnews-Litespeed. Via Profel Prorace en An Post-M.Donnelly-Grant Thornton-Sean Kelly werkte hij zich – in dienst van HTC-High Road en Omega Pharma-Quick Step – op tot de WorldTour.

Hierna moest hij noodgedwongen een stap terugdoen, waarna hij twee seizoenen op ProContinentaal niveau uitkwam voor Champion System en Synergy Baku Cycling Project. Hier reed hij zich in de kijker van Dimension Data, waar hij uiteindelijk twee jaar voor reed. Hierna volgde zijn eindbestemming met Aqua Blue Sport.

Brammeier – die getrouwd is met de Britse veldrijdster en wegrenster Niki Harris – wist in zijn loopbaan zes profzeges te boeken. Naast vier nationale titels op de weg en één in het tijdrijden, won hij in 2015 een etappe in de Ster ZLM Tour.

Niet lang daarna werd hij het slachtoffer van een zwaar ongeval in de Tour of Utah. De Ier brak hierbij enkele ribben, zijn heiligbeen en zijn bekken. Hierdoor moest hij enkele maanden revalideren.

Brammeier: “Goed moment om nieuwe weg in te slaan”
Brammeier zal niet in een zwart gat vallen, want hij gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij de Britse wielerbond als academiecoach. “Na meer dan tien jaar in het peloton is het tijd om een nieuwe fase in mijn leven aan te gaan.”

“Ik voel me een bevoorrecht mens. Ik heb tijdens mijn loopbaan zoveel mooie mensen ontmoet, dingen meegemaakt en plekken aangedaan. Ik ben enorm blij dat ik de kans krijg om in de sport te blijven werken, en kan bijdragen aan de carrières van de jongere generatie Britse wielrenners.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2018 17:30
Die crash toen in de ToU... dat beeld gaat nooit meer weg.
26 juni 2018 20:03
Ja dat was een smerige, bedrieglijke bocht jongens. Het probleem met die brede haarspeldbochten is dat je ze snel onderschat, nooit binnendoor pakken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.