zondag 25 februari 2024 om 17:23

Matteo Jorgenson toont zich in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Perfecte situatie”

Video Matteo Jorgenson kende een sterk openingsweekend in zijn eerste voorjaar in dienst van Visma | Lease a Bike. De Amerikaan verrichtte belangrijk werk in dienst van zijn ploeggenoot Wout van Aert door de achtervolgende groep bij elkaar te houden. “Ik voelde me goed”, zei hij voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben een beetje naar de klote, maar ik voelde me beide dagen goed. Ik denk dat dit een goed teken is voor de rest van het voorjaar”, zei de Amerikaan, die zijn ploeggenoot Van Aert zag winnen. “Wout, Lazkano en Wellens vielen aan en wij lieten ze gaan. Het was voor ons een perfecte situatie”, aldus Jorgenson.

Controleren achtervolgers
“Wout was de snelste sprinter en hij was weg met sterke renners. Ik probeerde vooral om in onze groep te controleren. Niemand kwam uiteindelijk weg. Mohoric probeerde het op de laatste klim, maar ik volgde hem. De ploeg vertelde me dat ik niet mocht rijden”, ging hij verder.

“Toen het gat groot genoeg was mochten we wel rijden, maar het was een beetje een vreemde situatie, want we wisten dat we niet bij de kop van de koers zouden komen”, zei hij. Wat er nu volgt voor Jorgenson? “Ik ga naar Parijs-Nice”, besloot de 24-jarige renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.