Matteo Pelucchi boekt eerste seizoenszege in Langkawi
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2019 om 10:46

Matteo Pelucchi boekt eerste seizoenszege in Langkawi

Matteo Pelucchi mag eindelijk weer juichen! De Italiaan won namelijk de vijfde etappe in de Tour de Langkawi. Voor de 30-jarige sprinter van Androni Giocattoli-Sidermec is het zijn eerste zege van het seizoen. Zijn laatste overwinning dateerde van september vorig jaar, toen hij een rit won in de Okolo Slovenska.

De Tour de Langkawi lijkt beslist, nu Benjamin Dyball de macht heeft gegrepen in de achtdaagse rittenkoers. De 29-jarige Australiër van het continentale Sapura kwam namelijk als eerste boven op Genting Highlands, traditioneel dé scherprechter in Langkawi. Met Dyball als nieuwe leider reed het peloton vandaag van Tanjung Malim naar Taiping. 

Acht renners op pad 
Waar de renners gisteren nog moesten klimmen naar een hoogte van 1646 meter, werd vandaag het hoogste punt bereikt na 159 meter. De Bukit Berapit (0,9 km aan 8%) lag op goed twintig kilometer van de finish. Maar eerst was het tijd voor de vlucht van de dag. Al snel wisten acht avonturiers elkaar te vinden.

De namen? De Italianen Umberto Marengo, Mirco Maestri en Paolo Simion, de Roemeen Cristian Raileanu, de Amerikaan Jonathan Clarke, de Japanners Kohei Uchima en Shotaro Iribe én de Chinees Jiankun Liu. Deze acht koplopers kregen een maximale voorsprong van bijna vijf minuten.

Vluchters worden nét op tijd ingerekend 
Het peloton had echter alles controle, waardoor de voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Toch duurde het lang vooraleer de laatste koplopers – Simion en Iribe – werden ingerekend. Zeer lang. De twee vluchters leken de sprinters zelfs te verrassen, maar onder de rode vod was toch alles weer samen.

We kregen dan ook een sprint om de ritzege. Het was uiteindelijk Pelucchi die als eerste over de streep kwam. Voor de pijlsnelle Italiaan is het zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Androni Giocattoli-Sidermec. De leiderstrui blijft in het bezit van Dyball.

Matteo Pelucchi als winnaar van de vijfde etappe – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.