Matteo Tosatto nieuwe ploegleider Sky
vrijdag 28 juli 2017 om 12:22

Matteo Tosatto nieuwe ploegleider Sky

Matteo Tosatto gaat aan de slag als ploegleider bij Sky. Dit staat te lezen op de website van de Britse formatie. De Italiaan, tot vorig seizoen nog actief als renner bij Tinkoff, zal in de komende Ronde van Polen al plaatsnemen achter het stuur.

De 43-jarige Tosatto was maar liefst twintig jaar actief in het profpeloton. Hij begon zijn loopbaan in 1997 bij het Italiaanse MG Maglificio-Technogym. Hij won in zijn carrière onder meer etappes in de Tour en Giro. Tosatto is bijgevolg erg blij met zijn nieuwe functie. “Ik sta te popelen om aan de slag te gaan als ploegleider. Ik zal in de komende Ronde van Polen beginnen als tweede ploegleider naast Gabriel Rasch, en hoop van daaruit te groeien.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2017 12:24
Heel mooi van hem en enorm veel ervaring waar sky zeker iets aan heeft
28 juli 2017 12:34
Gelet op het rijtje ploegen waar die voor gereden heeft is het toch bijna onmogelijk dat die van onbesproken gedrag is. Oh nee als je zegt dat je niet hebt gesnoept is dat voldoende bij Sky.....
28 juli 2017 12:35
hebben ze een vrachtwagen verkocht
28 juli 2017 12:44
@theking: Dat staat toch ook totaal los van al dan niet een goede ploegleider zijn. Het is niet omdat je doping gebruikt dat je niet meer tactisch moet koersen. Daarnaast zijn er volgens mij meer ploegleiders ooit in de duistere zone gespot dan dat er onbesproken zijn.
28 juli 2017 13:04
@lorenzvdg Sky accepteerd geen ploegleiders met een verleden, hij moet volgens het beleid verklaren nooit doping gebruikt te hebben.
28 juli 2017 13:16
Waarom moest De Jongh daar ooit ook al weer weg?
28 juli 2017 13:17
@lorenzvdg Het ding bij Sky is alleen dat ze al vanaf het begin zeggen een afschuw tegen doping te hebben. Een ware anti-dopingcampagne hebben hun. Als ze dan Tosatto aannemen als ploegleider wordt daar natuurlijk over gepraat. Maar ja, de laatste tijd komen er sowieso al veel dingen naar buiten van hun die op zijn minst verdacht te noemen zijn.
28 juli 2017 13:33
Oke vandaar. Ik wist niet dat het beleid echt uitgeschreven was. Met de hele Wiggins-affaire maken ze zich wel belachelijk dan.
28 juli 2017 13:57
Zolang hij in de verklaring gewoon aangeeft dat hij net zo schoon heeft gereden als Knaven dan zal het wel loslopen.
28 juli 2017 13:59
Nou nou nou... kunnen we (bijna) allemaal even wat rustiger worden??? Deze fietsende machine zal misschien heel wat gezien hebben door de jaren heen, maar ik vind het een gotspe dat op deze site een renner als Tosatto verdacht wordt op basis van de ploegen waar hij gekoerst heeft.
Een op en top knecht. Soms mee in een winnende ontsnapping in de Giro en Tour. Voor de rest altijd geknecht. Nooit zal ik zijn beulswerk vergeten in de befaamde waaieretappe in de Tour 2013 waar hij zijn kopman voorin hield. En eigenlijk zou hij toen al geen prof meer zijn. Lefevre had hem geflikt (althans dat vond Tosatto) en bijna geen contract meer. Riis pikte m op omdat Riis zag dat er nog minimaal 3 jaar in zat bij Matteo. Het werden er bijna 6!
Tosatto die verder nog steeds de brief heeft bewaard waarin de Italiaanse bondscoach hem selecteerde voor het WK in Zolder 2002. Zijn kopman Cipollini won na beulswerk van onder andere Tosatto in de laatste ronde.
Én hij was een van de weinige renners die aan de klok hing hoe Demare de Cipressa over geholpen werd.
Misschien kijk ik door een gekleurde bril (wellicht zelfs) maar ik weiger aan deze makkelijke insinuaties mee te doen. Voor mij is hij een modelprof en een voorbeeld!
28 juli 2017 14:01
Stelt niks voor inderdaad. Of zijn er werkelijk mensen die Knaven geloofwaardiger vinden dan een Tosatto
28 juli 2017 14:18
#teunster je kunt ook stellen dat alles wat hij meegemaakt heeft niet de moeite waard was om te vertellen behalve dat Démare aan een auto gehangen zou hebben. Iets waar trouwens helemaal geen bewijs voor is....
28 juli 2017 14:31
@lalsacien: net zoals bovenstaande doping insinuaties bedoel je?
28 juli 2017 14:35
@Fritsie inderdaad net zoiets. Alsof hij ooit doping heeft meegemaakt of gezien om hem heen!
28 juli 2017 19:59
Even eerlijk....MG, Ballan(!),Fassa Bartolo., in die jaren....bij Sky kijken ze niet (meer) zo nauw...
28 juli 2017 20:11
Met de jaarlijkse instroom van nieuwe ploegleiders bij alle teams moet er dus ook ergens aan de achterkant een rand zijn waar de afgedankte ploegleiders overheen worden geduwd. Waarom horen we daar nooit iets over?
28 juli 2017 20:34
Toch heeft het iets hypocriets en naïefs. Sky moet niks van ploegleiders hebben met een doping verleden maar ze geloven ze op hun blauwe ogen als ze zeggen dat ze niet gebruikt hebben.
Oud renners hebben jaren gelogen tijdens hun carrière dus het zal niet lastig om nog een keer te ontkennen dat ze iets gebruikt hebben om zo een plekje bij Sky te bemachtigen.
Het zal me een zorg zijn of Tosatto, Knaven of welke oud renner daar ook in de auto komt te zitten, maar of ik geloof dat ze schoon waren, ammehoela!
Ik hoop nu maar dat ook de oud renners van vroeger die nog een rol hebben in het wielrennen beseffen dat het nu niet meer nodig is / niet meer kan, ook al zal dat van mijn kant wat naïef gedacht zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.