Matteo Trentin: “Gevaarlijke dranghekken overal verbieden”
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2019 om 08:52

Matteo Trentin: “Gevaarlijke dranghekken overal verbieden”

Vice-wereldkampioen Matteo Trentin is de zware valpartij van Álvaro José Hodeg in de Tour de l’Eurométropole niet ontgaan. De Colombiaan kwam vol op de voetjes van een dranghek terecht en liep meerdere breuken op. Wat de Italiaan betreft, worden zulke dranghekken verbannen.

Trentin reageerde op een tweet van wielerstatistiekenbureau ProCyclingStats. Daarin wordt de vraag gesteld of er eerst een noodlottig ongeval moet gebeuren door toedoen van uitstekende pootjes van dranghekken, voordat wielerbond UCI de veiligheidsregels in de laatste kilometers gaat veranderen.

“Niet alleen daar ligt het probleem”, laat Trentin weten. “We gaan ook in andere delen van de koers zestig kilometer per uur of harder. Zulke dranghekken moeten overál worden verboden. Kijk maar eens hoe gevaarlijk ze waren tijdens de wereldkampioenschappen of tijdens de tijdritten in de grote ronden dit jaar. Dranghekken met platte voet zijn overal ter wereld verkrijgbaar.”

“Maar de belangrijkste zaken zijn lengte van sokken, diskwalificatie voor iets dat altijd gebeurt, geen eten uit de volgwagen in de eerste dertig kilometer en de laatste twintig van een wedstrijd, geen oortjes tijdens het WK, geen aanpassingen aan onze rugnummers van 45 bij 45 centimeter en op tijd zijn bij teampresentaties, die altijd te laat beginnen.”

Valpartij Álvaro José Hodeg
Álvaro José Hodeg kwam gisteren lelijk ten val in de Tour de l’Eurométropole. De Colombiaan van Deceuninck-Quick Step ging in de laatste bocht onderuit en knalde vol op de uitstekende voetjes van een dranghek. Later bleek dat hij aan zijn val breuken aan de linkeronderarm, rechterschouder en ribben had overgehouden. Ook werd gevreesd voor een mogelijke hersenschudding.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.