Matteo Trentin kent zijn ploeggenoten voor Omloop en Kuurne
foto: Cor Vos
vrijdag 1 maart 2019 om 09:38

Matteo Trentin kent zijn ploeggenoten voor Omloop en Kuurne

Matteo Trentin hoopt zijn werkgever Mitchelton-Scott een overwinning te bezorgen in het openingsweekend. De Europees kampioen kent zijn ploeggenoten voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. “Mijn voorbereiding verliep perfect”, is de Italiaan vol vertrouwen.

Trentin is dit seizoen uit de startblokken geschoten. Zo won de Italiaan al een etappe in de Ronde van Valencia. Daarnaast was hij twee keer de beste in de Ruta del Sol. “Het vertrouwen is er”, zo laat hij weten. “Ik zie ook dat de ploeg erg goed is. We hebben te maken met twee verschillende koersen.”

“De Omloop Het Nieuwsblad is meer een echte, ouderwetse klassieker. Kuurne-Brussel-Kuurne is dan weer geschikt voor de sprinters, al zal het afhangen van de weersomstandigheden.” Trentin kan in de Omloop rekenen op Edoardo Affini, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Michael Hepburn, Christopher Juul-Jensen en Dion Smith.

Twee kopmannen 
Overigens is Trentin niet de enige kopman binnen Mitchelton-Scott. De Australische ploeg verwacht ook het nodige van Luke Durbridge. “We kunnen met Luke agressieve koersen rijden”, aldus ploegleider Laurenzo Lapage. “Het is geen geheim dat we twee vooruitgeschoven pionnen hebben. We maken echt een goede kans op winst.”

Voor Kuurne-Brussel-Kuurne valt er één wijziging te noteren: Affini zal zondag worden vervangen door de jonge Australiër Robbert Stannard.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-it Edoardo Affini
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alexander Edmondson
flag-au Michael Hepburn
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-nz Dion Smith
flag-it Matteo Trentin

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart)
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alexander Edmondson
flag-au Michael Hepburn
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-nz Dion Smith
flag-au Robbert Stannard
flag-it Matteo Trentin

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.