Matteo Trentin verlaat Mitchelton-Scott voor CCC
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 12:14

Matteo Trentin verlaat Mitchelton-Scott voor CCC

De kogel is door de kerk: Matteo Trentin koerst komend seizoen voor het Poolse CCC. De Europese kampioen verlaat na twee jaar het Australische Mitchelton-Scott. De 30-jarige Trentin tekent een contract tot en met 2021. “Matteo is een exceptioneel talent”, aldus teambaas Jim Ochowicz. “We zijn blij dat hij naar CCC komt.”

De transfer van Trentin hing al langere tijd in de lucht, maar is nu definitief beklonken. “Ik was niet per se op zoek naar een andere ploeg, maar deze kans bij CCC diende zich aan”, zo vertelt de Italiaan. “Ik ken de ploeg goed en ik denk dat ik meer kansen zal krijgen”, aldus Trentin, die Greg van Avermaet zal tegenkomen.

Klassiekerzege 
“Ik denk dat we allebei meer kans maken in de klassiekers, nu we ploeggenoten zijn. Ik mis nog altijd een zege of een podiumplaats in een grote klassieker. Dat is echt een doel voor de komende jaren. Maar ik ga ook voor de puntentrui in de grote rondes, aangezien ik al eens tweede werd in de Giro d’Italia en Vuelta a España.”

Trentin wist dit seizoen al vier overwinningen te boeken namens Mitchelton-Scott. Zo won hij al vroeg in de Volta a la Comunitat Valenciana en de Ruta del Sol (2x). Verder wist hij in de Tour de France de zeventiende etappe te winnen naar Gap. Daarnaast verzamelde Trentin een aantal ereplaatsen tijdens het klassieker voorjaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.