Matteo Trentin wint Trofeo Matteotti vanuit de vlucht
foto: Cor Vos (archief)
zondag 22 september 2019 om 16:07

Matteo Trentin wint Trofeo Matteotti vanuit de vlucht

De winst in de Trofeo Matteotti is gegaan naar Matteo Trentin. De Italiaan, van normaliter Mitchelton-Scott, kwam in deze najaarsklassieker rond Pescara in actie namens de nationale selectie van Italië. Hij sprong mee in een vlucht die standhield tot de finish. Andrey Amador werd tweede, voor Daniel Savini.

Een vijftal kleurde de eerste uren rondom Pescara: Matteo Trentin en Matteo Fabbro zaten mee namens de Italiaanse selectie. Fabien Doubey (Wanty-Gobert), Daniel Savini (Bardiani-CSF) en Andrey Amador (Movistar) maakten de kopgroep compleet. Zij pakten vijf minuten voorsprong op een peloton dat geleid werd door Dimension Data.

Onder leiding van Astana, Nippo-Vini Fantini en Neri Sottoli-Selle Italia werd de voorsprong verkleind. Twee rondes (van 15 kilometer en drie klimmetjes) voor het einde hadden de vluchters nog wel ruim drie minuten. Vijf tegenaanvallers wilden zelf de oversteek maken, waaronder Rubén Fernandez (Movistar) en Simon Clarke (EF Education First).

De koplopers lieten in de slotfase zien dat ze nog een extra versnelling in de benen hadden. Trentin, Fabbro, Doubey, Savini en Amador hadden vijf kilometer voor de finish nog 40 seconden voorsprong op een drietal met Davide Formolo, Simon Clarke en Odd Christian Eiking. De drie kwamen te laat, want Trentin kon vanuit de kopgroep naar de zege rijden. Hij bleek de beste vluchter van de vijf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.