Matthews na verlies gele trui: “Helaas niet de benen om te volgen”
foto: Sirotti
woensdag 25 april 2018 om 20:27

Matthews na verlies gele trui: “Helaas niet de benen om te volgen”

Michael Matthews verloor vandaag in de eerste etappe van Tour de Romandie de gele leiderstrui, die hij een dag eerder na een uitmuntende proloog had veroverd. De 27-jarige Australiër van Sunweb eindigde op de 79e plaats op 5’14” van ritwinnaar Omar Fraile.

“Het was een erg mooie dag in de gele trui en de ploeg controleerde de koers uitstekend, maar helaas had ik op de laatste beklimming niet de benen om mee te gaan. Simon (Geschke), Louis (Vervaeke) en ik probeerden ons terug te vechten, maar de kloof was al te groot. Daarmee waren onze kansen voorbij.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
25 april 2018 20:30
Can't win them all better luck next time.
25 april 2018 20:56
Wat een teleurstellende jaar heeft Matthews tot nu toe. Hij lijkt net wat minder te zijn dan vorig jaar en daardoor steeds op de belangrijke momenten net niet mee te kunnen.
25 april 2018 21:06
In de AGR leek Matthews supersterk. Denk dat hij zeker in de top 3 was geëindigd als hij geen lekke band had gekregen.
25 april 2018 21:07
2017 was een leuk jaar voor Sunweb en Matthews maar ik begin me langzamerhand af te vragen of Matthews het nu nog wel echt naar zijn zin heeft bij Sunweb. Maakt voor de camera geen upbeat indruk, zelfs gister niet na proloog. Tamelijk mat steeds.
Zou bijv. zomaar kunnen dat hij de eigen Aussie sfeer en taal is gaan missen. Maar is slechts mijn impressie. De tijd zal het leren.
25 april 2018 21:47
Mathews heeft ook een heel andere voorbereiding gehad.
Het vorig jaar is Michel met Tom 3 weken
in de bergen bij Johannesburg geweest,
en daar geweldig hebben getraind en
de sfeer in de ploeg geweldig was.
Maar ik denk dat er spanningen zijn met
het personeel, die niet allemaal zouden
voldoen , tenminste dat zijn de geruchten.
25 april 2018 22:23
Welk personeel zou niet voldoen, andere renners, de technische staff of ondersteunend personeel?
Ik denk dat Matthews vooral pech heeft gehad met zijn blessure vroeg in het jaar.

En ja, het ene jaar is het andere niet. Vorig jaar stak Greg er bovenuit in het voorjaar. Hij heeft vast niks anders gedaan, maar dit jaar was dat niet het geval. Geluk vorig jaar, pech dit jaar, mss een klein verkoudheidje dat je zelf nauwelijks opmerkt, het zijn allemaal kleine dingen en die paar procent maken verschil.

Daarmee is wielrennen natuurlijk een heel moeilijke sport, omdat je niet zoals met de meeste sporten 1 tegen 1 of team tegen team speelt, maar je rijdt met 1 team tegen 20 anderen en de werkelijke eer gaat ook meer naar het individu dan de ploegen en dus rijd je in je eentje tegen ongeveer 180 anderen.
25 april 2018 22:27
Matthews zou normaal gezien minstens even goed klimmen als Colbrelli.
Maar na die blessure is zijn basis misschien nog niet goed genoeg, en dus nog niet zo constant. Ook jammer dat ze Louis Vervaeke laten wachten, zijn klassement is nu ook meteen om zeep..
25 april 2018 22:31
Pfff, helemaal niet zo erg Michael! Schouders eronder, kop recht omhoog, en doorgaan!
26 april 2018 09:23
@titaantje,
had ook gelezen ( volgens mij in de telegraaf. dat met name het ondersteunend personeel het zwaar heeft. Zo heeft b.v. Dumoulin geen vast team om zich heen. terwijl je toch blind hier op moet kunnen vertrouwen in situaties.
26 april 2018 09:23
Wie de sport een beetje volgt weet dat dit helemaal in de lijn der verwachtingen ligt voor Matthews. Colbrelli verrast eerder, in een etappe die te vergelijken is met een Vogezenrit in de Tour.
26 april 2018 10:35
@Jean Dumas
Ik heb Matthews in zwaardere etappes wel met de beste mee naar boven zien rijden. Hij lijkt bergop momenteel wat minder dan hij in het verleden was. Dat komt waarschijnlijk omdat hij gewoon nog niet in topvorm is.
26 april 2018 15:36
@marehoek
Ik heb nu al vaker gezien dat je zomaar vanalles beweert, terwijl je eerder dit jaar nog sprak over 'die nieuwe koers - Strade Bianche - die zogenaamd heel goed was en die iedereen ook moest gaan kijken'. Enthousiasme is prima, maar het kan geen kwaad een beetje na te denken voordat je iets post. Is het relevant dat je dat zegt? Wat is je bron? Zijn het vermoedens, zeg dat dan duidelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.