Matthews na wegvallen Dumoulin: “Ik weet niet wat ik nu moet doen”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2019 om 09:14

Matthews na wegvallen Dumoulin: “Ik weet niet wat ik nu moet doen”

Binnen Team Sunweb is de verslagenheid groot, nu duidelijk is geworden dat kopman Tom Dumoulin niet aan de start zal staan van de Tour de France. “Ik weet niet wat ik nu moet doen”, zo vertelt een aangeslagen Michael Matthews aan de NOS. “Alles draaide om de gele trui en Tom.”

Nu Dumoulin er niet bij is in Frankrijk, zal Michael Matthews alle ruimte krijgen om op jacht te gaan naar dagzeges en de groene trui. “Maar het doel was om honderd procent voor Tom te rijden”, aldus de Australiër. “Iwan (Spekenbrink, de manager van de ploeg, red.) zei aan het begin van het seizoen dat we zelf geen ambities hoefden te hebben. Alles draaide om de gele trui.”

“Ik heb dit jaar niet getraind voor de sprints”
En dus trainde Matthews dit jaar op een totaal andere manier. “Ik heb dit jaar niet getraind voor de sprints. Ik zorgde er juist voor dat ik goed kon klimmen, maar ook dat ik een goede ploegentijdrit kon rijden. Ik heb me dit seizoen helemaal niet voorbereid op de Touretappes die mij liggen. En daar zijn er dit jaar best veel van…”

“Dit is ontzettend teleurstellend. Ik weet nu even niet wat ik moet doen”, is Matthews zichtbaar aangeslagen. “Ik ben in de war. Ik zou na de Ronde van Zwitserland nog naar Livigno gaan voor een hoogtestage, om klaar te zijn voor het echt klimwerk. Om op die manier Tom zo goed mogelijk bij te staan.”

“Ik neem de ploeg niks kwalijk”
Maar dat feestje gaat dus niet door, waardoor Matthews de kans krijgt om voor eigen rekening te rijden. De vraag is echter of de sprinter nog op tijd kan schakelen. “Aanvankelijk wilde ik in de Giro d’Italia voor de paarse puntentrui gaan, maar dat ging niet door omdat Tom ook de Giro reed. En nu rijdt hij ook de Tour niet. Het is geen leuk nieuws, maar ik neem de ploeg ook niks kwalijk. Dat het zo loopt, bedenk je ook niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.