Matthews, Schachmann en Van Gils kennen knechten voor Amstel Gold Race
Foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 20:00

Matthews, Schachmann en Van Gils kennen knechten voor Amstel Gold Race

Drie favorieten weten waar ze aan toe zijn voor de Amstel Gold Race. De ploegen van Jayco AlUla, BORA-hansgrohe en Lotto Dstny hebben immers hun selecties voor de Nederlandse WorldTour-klassieker van zondag geopenbaard.

Michael Matthews mogen we misschien wel tot de topfavorieten rekenen. Ook al voelt de ervaren Australiër zich wat vermoeid, toch wil hij zijn voorjaar afsluiten met een knal. Hij krijgt daarom Lawson Craddock, Luke Durbridge, Anders Foldager, Mauro Schmid, Jan Maas en Felix Engelhardt in steun. Vooral Schmid zou daarbij een gevaarlijke klant kunnen worden.

Schachmann reed de Gold Race nog maar drie keer, maar bij zijn laatste twee deelnames in 2019 en 2021 speelde hij wel een cruciale rol. Daaruit mogen we concluderen dat de Limburgse klassieker de Duitser ligt. Ook Bob Jungels en Matteo Sobrero zijn interessante pionnen bij de ploeg van Ralph Denk, dat verder ook Roger Adri, Giovanni Aleotti, Alexander Hajek en Frederik Wandahl afvaardigt.

En ook Maxim Van Gils mogen we hoog inschatten, gezien de stap die de nummer drie van de Strade Bianche dit voorjaar zette. Bij Lotto Dstny zal hij het kopmanschap allicht delen met Andreas Kron, en in mindere mate Jenno Berckmoes. Ook Jarrad Drizners, Pascal Eenkhoorn, Jonas Gregaard en Mathijs Paaschens haalden de selectie van het ProTeam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.