Matthews verkozen tot Australisch wielrenner van het jaar
Foto: ASO
vrijdag 17 november 2017 om 10:44

Matthews verkozen tot Australisch wielrenner van het jaar

Michael Matthews is uitgeroepen tot Australisch wielrenner van het jaar. Hij laat vanuit zijn woonplaats Monaco weten vereerd te zijn met de winst van de ‘Oppy’, de onderscheiding die is vernoemd naar oud-wielrenner en politicus Hubert Opperman. Dat meldt The Sydney Morning Herald.

“Het is een grote eer in Australië om de Oppy te winnen. Hiervan heb ik altijd gedroomd sinds ik wielrenner werd”, reageerde Matthews, die de prijs voor het eerst won. “Het is een onwerkelijk gevoel. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gebeuren, maar het herinnert me eraan wat voor een fantastisch jaar het was voor mij en het Australische wielrennen.”

“Het betekent veel voor me dat ik tussen andere geweldige wielrenners sta, die ook deze prijs hebben gewonnen.” De afgelopen drie jaar werd de Oppy uitgereikt aan Mathew Hayman, Rohan Dennis en Simon Gerrans. Cadel Evans is recordhouder: de winnaar van onder meer de Tour de France en het WK op de weg won de prijs vier keer.

Behalve de Oppy, won Matthews ook de prijs voor de beste mannelijke wielrenner op de weg en de publieksprijs. Katrin Garfoot, ploeggenote van Annemiek van Vleuten bij Orica-Scott, werd verkozen tot beste vrouwelijke wielrenner.

Matthews speelde dit seizoen een belangrijke rol in het succesjaar van Sunweb. De 27-jarige Australiër was onderdeel van de winnende ploeg op het WK Ploegentijdrit, won ritten in de ronden van het Baskenland en Zwitserland, maar kende bovenal succes in de Tour de France. Onder andere dankzij het winnen van etappes in Rodez en Romans-sur-Isère, mocht hij de groene trui mee naar huis nemen.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
17 november 2017 10:55
Terecht! Heeft een goed jaar gehad. Hoop dat hij in 2018 weer de tour gaat rijden. Kan een belangrijke helper worden voor Tom.
17 november 2017 11:22
Matthews volgend jaar misschien Giro/Vuelta,alles zal van Dumoulin afhangen.
17 november 2017 11:22
Ben benieuwd wie de beste wielrenner en sportman (m/v) van Monaco worden dit jaar.

On: terecht.
17 november 2017 11:27
Verrassend, maar wel terecht denk ik
17 november 2017 11:32
"Zonder het uitsluiten van Sagan was hij niet eens in de top 10 gekomen" -8.6
17 november 2017 12:01
Quote:
HoofdIsVrij - 17 november 2017 om 11:32
“Zonder het uitsluiten van Sagan was hij niet eens in de top 10 gekomen” -8.6


Zullen we nooit weten! Daarbij, ALS telt niet in de sport. En Bling heeft de kansen gepakt die hem geboden zijn. Sagan al dan niet terecht uitgesloten, Kittel niet fit genoeg en dus gevallen. Tegenstanders die er niet zijn kun je ook niet verslaan.
17 november 2017 12:54
Wie anders...
17 november 2017 13:24
Porte had ook wel echt een boerenjaar tot aan de Tour. ALS hij op zijn fiets was blijven zitten, had hij misschien wel podium gehaald om daarmee de Oppy te verdienen, maar zoals hierboven al is aangegeven telt ALS niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.