Matthias Brändle kijkt uit naar poging werelduurrecord te breken
donderdag 30 oktober 2014 om 11:15

Matthias Brändle kijkt uit naar poging werelduurrecord te breken

Matthias Brändle

foto: Sirotti

Matthias Brändle gaat vanavond een poging doen om het werelduurrecord van Jens Voigt uit de boeken te rijden. De 24-jarige Oostenrijker zal op de wielerbaan van het Zwitserse Aigle meer dan 51 kilometer en 115 meter af moeten leggen om het record op zijn naam te zetten. Hij kijkt uit naar de poging. “Ik wil er graag aan beginnen. Ik tel de uren af en wil bewijzen waar ik toe in staat ben,” citeert Cyclingquotes de Oostenrijker.

“Voor het eerst in mijn carrière ben ik gemotiveerd om tijdens dit gedeelte van het seizoen te trainen. Misschien is het omdat ik afgelopen zomer zeven weken geen wedstrijden gereden heb. Ik heb alleen getraind en wat testen gedaan waarna ik in Noorwegen, Groot-Brittannië en op het WK het gereden. Ik heb nog genoeg kracht in mijn benen voor een uur,” geeft hij aan.

Aanvankelijk had Brändle geen concrete plannen om het record aan te vallen. “Het idee speelde al een tijdje. Mijn manager Tony Rominger heeft het tijdens zijn actieve loopbaan ook gedaan. Dit jaar heeft de UCI de regels veranderd. Ik heb er toen niet veel aandacht aan besteed. Maar wanneer Jens het record brak, dacht ik bij mijzelf: ‘OK, misschien kan ik het ook wel’.”

Brändle doet de poging op verzoek van zijn ploeg IAM Cycling in Aigle op de wielerbaan van de internationale wielerunie UCI. Waar Voigt vorige maand in Grenchen op een baan van 250 meter zijn record neerzette, is de wielerbaan in Aigle slechts 200 meter lang. Cyclingweekly rekende uit dat Brändle daarom 256 in plaats van 205 rondes zou moeten rijden, wat neerkomt op 102 extra bochten.

De poging is vanaf 18:45 live te volgen via Eurosport en het Youtube-kanaal van de UCI. Daarnaast komt WielerFlits met een Volg Hier-topic

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.