Matthijs Buchli en Australië vieren feest op tweede WK-dag
foto: Cor Vos
donderdag 28 februari 2019 om 22:20

Matthijs Buchli en Australië vieren feest op tweede WK-dag

Overzicht Matthijs Büchli heeft op de tweede dag van het WK Baan zijn eerste individuele titel gepakt. Op de Keirin was de baansprinter de beste en daarmee bezorgde hij Nederland het tweede WK-goud op een dag die voorts werd gedomineerd door Australiërs. Roy Eefting was even daarvoor al knap naar het zilver gereden op de scratch. Beleef hier op WielerFlits nog eens de tweede WK-dag!

Ploegenachtervolging – mannen
Zonder Nederlandse inbreng maar wel met België aan het vertrek begon gisteren de mondiale titelstrijd van de ploegenachtervolging. De Belgen grepen net naast een ticket voor de eerste ronde, waarvoor Australië zich als eerste kwalificeerde. Op papier behoorden de Australische mannen al tot de favorieten en zij maakten die status helemaal waar. Ze drongen door tot de finale, waarin vandaag Groot-Brittannië werd verslagen in een wereldrecord. Met 3:48.012 waren zij sneller dan het vorige record (3:49.804), dat ook op naam stond van de Australiërs.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Australië
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië
flag-nr3 flag-dk Denemarken


Scratch 15 km – mannen
Op de scratch voor mannen werd Roy Eefting aanvankelijk niet meteen bij de favorieten gerekend. De Nederlander was weliswaar zesde op het EK in Glasgow op deze discipline, maar op de Scratch Race Ranking vinden we hem pas terug op plaats 25. Op dit WK zorgde hij echter voor een enorme verrassing. Eefting wachtte geduldig zijn kansen af, zag Sam Welsford weliswaar naar de wereldtitel rijden, maar snelde zelf naar het zilver. Daarmee volgde hij het voorbeeld van Kirsten Wild, die gisteren ook al zilver pakte op de scratch voor vrouwen.

Roy Eefting met zijn WK-medaille – foto: Cor Vos

Uitslag
flag-nr1 flag-au Sam Welsford
flag-nr2 flag-nl Roy Eefting
flag-nr3 flag-nz Thomas Sexton


Keirin – mannen
Matthijs Büchli veroverde gisteren zijn tweede WK-titel op rij op de teamsprint, maar een individuele titel had hij nog niet achter zijn naam. Op de Keirin kon daar vandaag wel eens verandering in komen. De Nederlander had op dit onderdeel immers al twee Wereldbekers en het wereldbekerklassement gewonnen. Ondanks een stroeve start in de eerste ronde waardoor hij de herkansingen moest rijden, plaatste hij zich voor de finale. Normaal gesproken pakt Büchli vroeg de kop op de Keirin, maar ditmaal besloot hij te wachten. Zijn geduld werd beloond: goud!

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Matthijs Büchli
flag-nr2 flag-jp Yudai Nitta
flag-nr3 flag-de Stefan Botticher


Ploegenachtervolging – vrouwen
Naast mannen werd vandaag ook de titelstrijd op de ploegenachtervolging voor vrouwen betwist. De Belgische vrouwen plaatsten zich gisteren voor de eerste ronde, maar daarin bleek Canada een maatje te groot. Voor een finaleplaats kwam Canada dan weer tekort, want Groot-Brittannië en Australië legden in hun heats de 4000 meter sneller af. De Britse en Australische vrouwen aasden duidelijk op de WK-titel, die sinds 2016 in handen was van de Verenigde Staten. Voor the States was de eerste ronde echter het eindstation. In de finale bleek Australië nipt de beste.

Uitslag
flag-nr1 flag-au Australië
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië
flag-nr3 flag-nz Nieuw-Zeeland

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.