Matti Breschel hangt fiets aan de haak na dit seizoen
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
maandag 12 augustus 2019 om 15:25

Matti Breschel hangt fiets aan de haak na dit seizoen

Matti Breschel heeft in Deense media zijn afscheid aangekondigd als profrenner. Bij EF Education First is de Deen (34) bezig aan zijn vijftiende seizoen op het hoogste niveau, maar aan het einde van het huidige jaar hangt hij zijn fiets aan de haak.

Fysiek ongemak waarmee Breschel onlangs kampte gaf de doorslag. “Ik nam de beslissing al een tijdje geleden, dus ik ben blij dat ik het nu kan vertellen. Ik voel me goed en voldaan na vijftien jaar op de weg. Het was een belangrijke beslissing, maar mijn jicht maakte de beslissing een stukje makkelijker”, liet de Deen weten aan de Deense wielersite Feltet.dk.

Breschel voegde zich in 2005 bij CSC, waar Bjarne Riis destijds teambaas was. Na zes jaar trok de Deen dan naar Rabobank, waarvoor hij twee jaar koerste. In 2013 keerde hij terug op het oude nest bij Saxo-Tinkoff, waar hij dan nog eens drie seizoenen zou rijden. In de jaren daarna stond hij bij Cannondale en Astana onder contract om vorig jaar bij EF Education First uit te komen.

In al die jaren veroverde twee WK-medailles in Varese (waar hij derde werd achter Alessandro Ballan en Damiano Cunego) en Geelong (tweede achter Thor Hushovd). Ook won hij een etappe in de Vuelta a España 2009 en Dwars door Vlaanderen in 2010. Dit seizoen startte hij in onder meer de Giro d’Italia, die hij in de vierde etappe vroegtijdig moest beëindigen na een valpartij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.