Skjelmose eindigt wisselvallige Ronde van Zwitserland met podiumplek: “Dat heeft me teruggebracht”
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 18:10

Skjelmose eindigt wisselvallige Ronde van Zwitserland met podiumplek: “Dat heeft me teruggebracht”

Mattias Skjelmose werd vandaag derde in de slottijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Deen pakte bovendien genoeg tijd op concurrent Egan Bernal waardoor hij ook in het eindklassement op een derde plek eindigde. En dat ondanks een wisselvallige week. “Ik heb een paar goede mensen om me heen en zij bleven in mij geloven, dat heeft me teruggebracht”, gaf de renner van Lidl-Trek aan na afloop.

“Ik ben erg tevreden”, opent de Deens kampioen op de weg. “De doelen voor vandaag waren de ritzege en het behalen van een podiumplek en dan was op het podium staan nog net wat belangrijker. Om die podiumplek te behalen, is heel erg speciaal. Er was een speciale prestatie voor nodig om dat te doen en ik denk dat ik dat gedaan heb”, geeft Skjelmose aan.

Skjelmose moest in de vijfde etappe naar Cari flink wat tijd toegeven op andere klassementsmannen, maar bleef niet bij de pakken neerzitten. “Ik heb deze week laten zien dat ik goed terug kan komen. Een slechte dag betekent niet dat je een slechte renner bent. Het is belangrijk om mentaal sterk te zijn en de juiste mindset te hebben. Ik heb een paar goede mensen om me heen en zij bleven in mij geloven, dat heeft me teruggebracht”, eindigt een tevreden Skjelmose.

Courchevel - France - cycling -Skjelmose Mattias (DEN) of Lidl - Trek, Ciccone Giulio (ITA) of Lidl - Trek pictured during 110th Tour de France (2.UWT) - stage 17 from Saint-Gervais Mont-Blanc to Courchevel (165.7km) - Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023

Skjelmose tijdens de Tour de France 2023 – foto: Cor Vos

Geen Tour de France
Naast dat hij een podiumplek in het eindklassement veilig stelde, is de 23-jarige klimmer ook de eindwinnaar van het jongerenklassement. Toch zien we Skjelmose de komende maand niet in actie in de Tour de France. Waar hij in 2023 nog met grote ambities richting La Grande Boucle trok, werkt de Deen dit jaar toe naar de Ronde van Spanje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.