Mauri Vansevenant 5e op de Etna: “Ik gaf alles, maar ik kwam tekort aan het einde”
foto: Cor Vos
dinsdag 10 mei 2022 om 21:14

Mauri Vansevenant 5e op de Etna: “Ik gaf alles, maar ik kwam tekort aan het einde”

Mauri Vansevenant kan terugkijken op een sterk optreden in de vierde etappe van de Giro d’Italia. In de eerste serieuze bergrit met aankomst bergop op de vulkaan Etna was de 22-jarige geboren Oostendenaar bij de betere vluchters en uiteindelijk kwam hij als vijfde over de streep. Op die plek staat hij nu ook in het algemeen klassement.

Vansevenant gooide zijn vechtlust in de strijd op de flanken van de Etna, waar hij duelleerde met de latere etappewinnaar Lennard Kämna, de nieuwe roze trui Juan Pedro López, Rein Taaramäe, landgenoot Sylvain Moniquet en de Nederlander Gijs Leemreize. “Ik gaf alles, maar ik kwam tekort aan het einde”, concludeerde de 22-jarige klimmer van Quick-Step Alpha Vinyl.

Zo fris mogelijk aan de slotklim beginnen, was het doel. “Ik zat in een goede positie om er iets moois van te maken. Ik probeerde zoveel mogelijk energie te sparen tot aan de voet van de Etna. Dat lukte goed, maar ik wist dat er enkele sterke klimmers in de groep zaten waaronder Kämna en Taaramäe. Ik wist dat het heel lastig ging worden.”

Het was pas de eerste keer dat Vansevenant de Etna op reed. “Het was erg lastig. Ik gaf alles en morgen probeer ik iets te herstellen om in de komende ritten te zien wat er gaan gebeuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.