Mauri Vansevenant denkt ondanks goede Girostart niet aan klassement
Foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2024 om 19:27

Mauri Vansevenant denkt ondanks goede Girostart niet aan klassement

Mauri Vansevenant kon zich tijdens de eerste Girorit knap staande houden tussen de klassementsrenners. Dat leverde hem uiteindelijk een zevende plaats in de daguitslag en een tweede in het jongerenklassement op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De finale was heel lastig. Ik heb twee jaar geleden Milaan-Turijn gereden op dezelfde klim, en het was toen al moordend. Vandaag was het juist hetzelfde, omdat iedereen op zo’n eerste dag nog fris is. Een heftig dagje”, tekent VTM zijn verhaal op.

Zo zet Vansevenant zijn ijzersterke Waalse klassiekers gewoon voort. “Daar heb ik veel vertrouwen opgedaan. Ik wist dat conditie goed was. Voor de rit van vandaag was het belangrijk om te geloven in mezelf, en op de steile stukken niet te ontploffen. Ik koos daar voor mijn eigen tempo en ben heel tevreden van vandaag.”

Klassement
Wie gaf Vansevenant de beste indruk van de favorieten? “Iedereen had natuurlijk verwacht dat Pogacar zou aangaan. Maar in de finale waren ze al niet meer zo sterk in blok, waardoor het ongecontroleerd was. Ze hadden allicht gehoopt om nog een mannetje meer dan Rafal Majka alleen bij Pogacar te hebben.”

Zelf denkt de kopman van Soudal Quick-Step voorlopig niet aan een klassement. “Dat is heel moeilijk te zeggen. Ik heb niet gepiekt naar de laatste week en wil het vooral dag per dag bekijken. De conditie was er al van in de Waalse klassiekers, dus het wordt heel lastig om dat tot eind mei vol te houden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.