Mauri Vansevenant klimt in bijzijn van familie naar vierde plaats
foto: Cor Vos
zondag 12 februari 2023 om 17:37

Mauri Vansevenant klimt in bijzijn van familie naar vierde plaats

Na twee dagen koers staat Mauri Vansevenant er kansrijk voor in de Tour of Oman. De 23-jarige renner van Soudal-Quick-Step eindigde vandaag als vierde op de top van het klimmetje nabij Qurayyat. “Er volgen nog kansen de komende dagen”, klonk het strijdlustig na afloop.

Voor Vansenant is de Tour of Oman een doel op zich. “Een koers als opbouw naar een grotere koers gebruiken, bestaat niet meer. Dit is een doel op zich. Iedere kans die je krijgt, moet je nemen”, is hij duidelijk over zijn ambities.

In de door Jesús Herrada gewonnen etappe moest hij genoegen nemen met een vierde plek. “Heel de dag had ik een goed gevoel. Maar deze temperaturen kruipen wel in de kleren en dat laatste klimmetje was nog best wel lastig. Het is weliswaar bergop, maar deze aankomst was meer iets voor de puncheurs.”

Ouders reizen mee
Voor Vansevenant is er ook nog familiaire support meegekomen uit België. Zijn ouders zijn naar het Midden-Oosten afgereisd en volgen de wedstrijd. “Voor hun is het een soort van vakantie, voor mij is het leuk om familie hier te hebben.”

“Vandaag stonden ze op vijfhonderd meter van de finish, wat aanwijzingen te geven wat ik het beste kon doen. Ze riepen dat ik het best rond de derde of vierde positie kon zitten, want de laatste meters waren nog behoorlijk verraderlijk. De kans om op het laatst stil te vallen was best wel groot.”

Vansevenant krijgt morgen direct een nieuwe kans. De derde etappe zal eindigen op de top van de Jabal Haat. Een klim van vijf kilometer, waarvan de slotkilometer een stijgingspercentage telt van 11,2%. “Er volgen nog kansen de komende dagen. Ik kijk het meeste uit naar de laatste dag (Green Mountain, red.). Die moet mij normaal het beste liggen.”

Soudal-Quick-Step heeft naast Vansevenant ook nog de winnaar van vorig jaar, Jan Hirt, en Fausta Masnada als renners voor het eindklassement meegenomen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.