Mauri Vansevenant: “Toen Pogacar demarreerde, zag ik sterren”
© Cor Vos
Nico Dick
zaterdag 24 juli 2021 om 11:18

Mauri Vansevenant: “Toen Pogacar demarreerde, zag ik sterren”

Ook de jonge Mauri Vansevenant mag terugblikken op een knap debuut op de Olympische Spelen. “Iedereen verwachtte een medaille van Wout, maar dat is niet evident. Ik denk dat we hem zo goed en zo lang als mogelijk hebben bijgestaan.”

“We mogen trots zijn”, was de eerste reactie van youngster Mauri Vansevenant. “Er rustte best wat druk op onze schouders. Iedereen verwachtte een medaille van Wout van Aert, maar zo evident is dat niet. Maar we hebben hem met z’n allen bijgestaan, zo lang en goed als mogelijk.”

Vansevenant heeft zich naar eigen zeggen wel geërgerd aan de samenwerking in de achtervolging op de vroege vlucht. “Alleen Slovenië en wij Belgen namen onze verantwoordelijkheid. Jammer dat landen als Frankrijk of Italië dat niet deden. Maar als we lieten begaan, kwamen de vluchters met een half uur voorsprong op het Circuit aan. Dat was ook niet de bedoeling.”

Onderste uit de kan
Aan de voet van de Mikuni Pass, moest Vansevenant de rol lossen. “Ik heb gereden voor wat ik kon. In die fase van de wedstrijd was elke meter extra dat we demarrages konden vermijden, een bonus. Maar toen Pogacar aanging, zag ik sterretjes. Op dat moment was het over. Ik heb echt het onderste uit de kan gehaald.”

Vansevenant blikt tevreden terug op zijn olympisch avontuur. Binnen 48 uur zit hij alweer op het vliegtuig terug naar België. “Het is een fantastische ervaring geweest, we hebben hier mooie momenten beleefd, veel gelachen. Toegegeven, ik had het slechter verwacht, meer regeltjes. Maar het is allemaal goed meegevallen. Er stonden zelfs wat toeschouwers langs het parcours. Dat maakt het altijd nog aangenamer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.