Maurits Lammertink: “Amstel en Luik hebben niet de resultaten gebracht die ik had gewild”
Foto: Sirotti
RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
25 april 2017 17:29
Wees niet zo hard voor jezelf; je hebt je best gedaan, en zo slecht was je helemaal niet.
25 april 2017 18:29
@assen: Inderdaad, ik vind zelfs dat Lammertink best tevreden mag zijn!
25 april 2017 18:29
Volledig carte blanche en bovendien hoofddoelen van het seizoen en dan 26e, 25e en 44e worden. Ja, lastig. Maar flink knechten de komende maanden om in een goed daglicht bij de ploeg te blijven.
25 april 2017 18:31
@assen Het is juist goed dat hij kritisch is over zijn eigen prestaties. Een renner die de schuld van zijn minder presteren of in elk geval minder dan presteert dan gehoopt bij zichzelf neerlegt kan alleen maar beter worden. Die zelfreflectie mis ik juist bij de TLJ-renners.
25 april 2017 18:46
Jong flyellus42, dan moet je hoognodig wat interviews gaan terug luisteren :D

en ja lammertink moet beter als hij nog kopman wil blijven.
25 april 2017 22:56
Ik vraag me af wat een renner als Lammertink er aan heeft om mee te doen met WF-live. Leuk voor de kijkers, maar als renner zou ik toch graag zo veel mogelijk rust willen pakken tussen de koersen.
26 april 2017 09:42
@maklukzat
Misschien dat hij mee wilt helpen om het wielrennen in Nederland meer onder de aandacht te brengen. Ik kan me ook voorstellen dat dat voor Boogerd een reden is. Als je meer interesse voor wielrennen kunt kweken en mensen vinden het interessant, wordt het ook interessanter voor potentiële sponsoren.
26 april 2017 09:46
om er op dit niveau bovenuit te steken moet je van een andere planeet zijn.. dat is alleen sagan, gilbert, valverde en kwiato gelukt dit voorjaar...
als ze met 20 km/h tegen Roche-aux-Faucons, Redoute en Saint-Nicolas oprijden, kom je gewoon niet (ver genoeg) weg, maar als je dan meezit tot de diepe finale, heb je goed gereden... net als Tolhoek trouwens...
26 april 2017 10:05
Boogerd gaf hem de tip om niet te veel af te vallen omdat dat ten koste gaat van je punch, blijf liever wat zwaarder en focus op koersen als de Amstel. Vond ik wel interessant. Je ziet dit eigenlijk bij veel renners, ze vallen veel af en kunnen dus langer en makkelijker mee bergop met de echte klimmers maar uiteindelijk draait het in de finale toch om inhoud en kracht. Dan krijg je van die net niet resultaten.
26 april 2017 10:08
@wheely
Ik vraag me wel af hoe dat met poels zit. Dat is echt een mager scharminkel, maar best wel explosief.
26 april 2017 10:24
@reusjen
Die is volgens mij zo geboren, ik ken hem niet anders in ieder geval. Hij is in ieder geval niet in rap tempo veel gewicht kwijtgeraakt. Een VdP heeft dat ook bijvoorbeeld, staat van nature ook vrij scherp en is vet explosief. Het gaat denk ik vooral om kleinere en jonge renners die goed zijn in de medium heuvels, sprint, tijdrit en proloog die opeens in korte tijd een transformatie doorgaan om maar mee te kunnen in de echte bergen. Denk ook een Slagter bv, die lijkt zijn punch verloren maar ik vind ook Boom er te scherp uitzien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.