Maurits Lammertink zestiende: “Er had meer ingezeten”
foto: Sirotti
zondag 17 april 2016 om 17:57

Maurits Lammertink zestiende: “Er had meer ingezeten”

Maurits Lammertink heeft de Amstel Gold Race afgesloten als zestiende. Daarmee werd hij de beste renner van Roompot-Oranje Peloton. Op de Cauberg zat hij nog sterk voorin, maar in de sprint kon hij geen top-10 plek bewerkstellingen. “Er had meer ingezeten, maar vandaag niet”, reageert hij bij WielerFlits.

“Ik twijfelde om mee te gaan, maar dat was een gok. Dan gok je op een sprint, maar ja, dan blijven ze net weg”, aldus Lammertink, die bleef wachten. “Dat heb ik gezegd. Dat was mijn kans om hier een uitslag te rijden. Gegokt en verloren.”

Met zijn zestiende plaats was Lammertink de tweede Nederlander, Bauke Mollema drukte zijn wiel als veertiende over de eindstreep.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
17 april 2016 18:04
Jammer.. Er is veel gegokt en verloren vandaag. Maar als niet toppers nu ook al gaan gokken...als je niets te verliezen hebt en nog geen topfavoriet bent mag je juist durven. De dood of de gladiolen zoals kneteman altijd zei.
17 april 2016 18:18
Maurits heeft niet gegokt, als je de benen heb zit je mee en wacht je zeker de sprint niet af voor een top 10 plek.
17 april 2016 19:09
Hij heeft toch van tevoren al aangegeven voor de sprint en voor een top 10 plek te gaan. Dus vreemde reacties hierboven.
17 april 2016 19:43
Hij krijgt nog kansen op een betere uitslag in de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik.
17 april 2016 20:17
Zo wat een harde onzin praat van mensen zoals dumoman. Lammertink zat er zeer goed bij in de klim, maar kon zijn wagonnetje niet aanhaken bij de twee vooraan. Daar tussenin gaan zitten had een optie geweest, maar hij gokte er dus op dat ze nog net teruggepakt zouden worden. Dat is een keuze, hij heeft gewoon goed gereden alleen zie je dat niet terug in de uitslag.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.