Mauro Finetto wint Classic de l’Ardèche, Budding achtste
foto: Sirotti
zaterdag 25 februari 2017 om 16:47

Mauro Finetto wint Classic de l’Ardèche, Budding achtste

Mauro Finetto heeft vandaag de Faun Environnement-Classic de l’Ardèche op zijn naam geschreven. De Italiaan van Delko Marseille Provence KTM bleek na een lastige finale over de beste benen te beschikken. Mattia Cattaneo en Francesco Gavazzi (beiden Androni Giocattoli-Sidermec) zorgden voor een volledig Italiaans podium in de Franse koers.

In de openingsfase van de wedstrijd kregen vandaag vijf renners een vrijgeleide van het peloton. Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), Romain Le Roux (Armée de Terre), Loïc Chetout (Cofidis), Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec) en Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) vormden in het zuiden van Frankrijk de vlucht van de dag.

Het vijftal reed naar een maximale voorsprong van ruim vijf minuten, maar dat bleek niet voldoende. Dupont werd op twintig kilometer van het einde als laatste van de koplopers ingerekend door een ondertussen uitgedund peloton. Daarna was alles weer te herdoen.

Wat volgde was een slotfase met vele aanvallen. Onder meer Pierre Latour (AG2R La Mondiale) en Lilian Calmejane (Direct Energie) probeerden weg te rijden, maar ze werden allebei ingerekend, waarna de overwinning ging naar Finetto. Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) was vandaag de beste landgenoot op een achtste plaats.

Het volledig Italiaanse podium – foto: Sirotti

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2017 17:24
Een Italiaanse top 3 in een Franse koers, het is wat! :)
25 februari 2017 18:13
Bij Androni mogen ze eens goed gaan praten
25 februari 2017 19:59
@rosencrantz Valt nog wel mee, Cattaneo volgde perfect het wiel Finetto die samen hadden met twee andere een gaatje op de rest. Gavazzi sprint nog twee andere voorbij naar de derde plek.
26 februari 2017 01:52
Netjes van Budding

Om te reageren moet je ingelogd zijn.