Mavi García is de sterkste in de Giro dell’Emilia voor vrouwen

zaterdag 2 oktober 2021 om 14:25
Mavi García is de sterkste in de Giro dell’Emilia voor vrouwen

foto: Cor Vos

Mavi García heeft de Giro dell’Emilia voor vrouwen achter haar naam gezet. Op de slotklim van de San Luca was de regerende Spaanse kampioene van Alé BTC Ljubljana de sterkste. Arlenis Sierra kwam als tweede over de streep, Rachel Neylan werd derde.

De Giro dell’Emilia voor vrouwen werd voor de achtste keer verreden. Vanuit Bologna maakten de rensters een lange, vrijwel vlakke lus naar de slotklim van San Luca. De laatste 2,1 kilometer ging dan langs de honderden bogen aan de kant van het parcours recht omhoog, aan een gemiddelde stijging van 10% en een maximale helling van 18%.

Na 85 kilometer begon een compact peloton aan deze slotklim. Met nog 500 meter te gaan zette Mavi García haar aanval op, waarna zij standhield tot op de streep. De Cubaanse Arlenis Sierra uit de A.R. Monex-ploeg werd tweede, de Australische Rachel Neylan van Parkhotel Valkenburg was derde. Nina Buijsman was op de elfde plek de beste Nederlandse.

Voor García was het haar derde zege van het seizoen nadat ze ‘de dubbel’ pakte op het Spaans kampioenschap. Verder was ze dit jaar onder meer tweede in de eindklassementen van de Tour de l’Ardèche en de Vuelta Valenciana Feminas. Op de Olympische Spelen van Tokio eindigde ze twaalfde in de wegwedstrijd.

foto: Cor Vos

García volgde op de erelijst Cecilie Uttrup Ludwig op, die vorig jaar de beste was.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone