Max Sciandri moet Nairo Quintana helpen aan ‘gele droom’

vrijdag 9 november 2018 om 17:51
Max Sciandri moet Nairo Quintana helpen aan ‘gele droom’

Nairo Quintana gaat komend jaar nauw samenwerken met ploegleider Maximilian Sciandri, die BMC deze winter verruilt voor Movistar. De oud-renner, die een groot deel van zijn loopbaan reed onder de Britse nationaliteit, moet de Colombiaan gaan bijstaan bij het nastreven naar zijn ‘gele droom’ – namelijk het winnen van de Tour de France.

“Dit jaar ben ik van coach veranderd, om te zien of dingen beter kunnen en we gaan naar de Tour de France om het goed te doen”, reageerde Quintana op de website Ciclismo Internacional. De Colombiaan won al eens de Giro d’Italia (in 2014) en de Vuelta a España (in 2016); in de Tour eindigde hij al driemaal bij de beste drie, maar stond hij nog nooit op het hoogste treetje.

Afgelopen maand werd bekend dat Max Sciandri BMC verruilt voor Movistar. Bij de Amerikaanse formatie was hij liefst acht jaar in dienst. Tijdens zijn profloopbaan was hij actief voor onder meer Lampre, La Française des Jeux en Motorola. Hij maakte ruim dertig keer het zegegebaar in zijn carrière, waarin hij bovendien brons veroverde in de Olympische wegrit van 1996.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.