Maxim Van Gils doet opnieuw goede zaken in Tour de Savoie
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 7 augustus 2020 om 20:42

Maxim Van Gils doet opnieuw goede zaken in Tour de Savoie

Maxim Van Gils blijft uitstekend presteren in de Tour de Savoie Mont-Blanc. De 20-jarige renner eindigde als vierde in de bergetappe naar Notre-Dame-du-Pré en schuift op naar de tweede plek in het algemeen klassement. Pierre Rolland mag zich nog altijd leider noemen.

De vierde rit van de Franse rittenkoers vertrok in Aix-les-Bains en finishte in Notre-Dame-du-Pré, na een beklimming van negen kilometer aan ruim 8%. De ritzege ging naar de Amerikaan Gavin Mannion. De renner van Rally Cycling won voor Jefferson Alexander Cepeda en leider Rolland.

Van Gils gaf als nummer vier slechts vijftien seconden toe op dagwinnaar Mannion. In het klassement staat de beloftevolle renner van de opleidingsploeg van Lotto Soudal nu tweede, maar de achterstand van Van Gils bedraagt wel meer dan een minuut. Morgen is de allesbeslissende slottijdrit op de Mont Revard.

Sylvain Moniquet (5e) en Henri Vandenabeele (7e) reden ook een uitstekende etappe. Viktor Verschaeve, ritwinnaar op Valfréjus, kende een mindere dag en kwam vandaag slechts als achttiende boven. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.